Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Idén a Váci Egyházmegye jeles papja, Dr. Brusznyai József nyugdíjas esperes-plébános vehette át Mádl Dalma asszonytól a Parma Fidei – A Hit Pajzsa-díjat az atya utolsó aktív szolgálati helyén, Dunakeszin, a Szent Mihály plébániatemplomban. Ezt a kitüntetést – amelyet 2002-ben Horváth Béla kisgazda országgyűlési képviselő és Gyurkovics Tibor író alapított – azoknak az élő egyházi személyeknek ítélik oda, akik a kommunista diktatúra alatt is hűségesek maradtak hitükhöz és magyarságukhoz.
Alább láthatják az ünnepségen készült tévéfilmet, illetve elolvashatják az atya életrajzát.
Ősi hagyomány az Egyházban, hogy a nagyböjti önmegtagadások idején a krisztushívők megtakarított javaikat a szegényeknek adják. Ezt a hagyományt felelevenítve és az elmúlt években kialakult szokást folytatva az idei nagyböjtben is tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló testvéreinknek.
2013. február 21.
Az Új Ember 2013. február 24-i számában megjelenik Beer Miklós püspök atya írása, Keresztény hitelességünk címmel, az egyház előtt álló kihívásokról.
2013. február 20.
A Duna Televízió műsora a Váci Egyházmegyéről

A riport-dokumentum film az „Isten kezében” című műsor keretén belül tekinthető meg, a Duna TV-n február 23-án 8:50-kor, a Duna World-ön pedig 26-án délután 15:25 perckor.
Örömmel tájékoztatjuk a kedves Szülőket, hogy a Váci Karolina Katolikus Általános Iskola a tavalyi kezdeményezés sikere nyomán a 2013-14-es tanévben is meghirdeti székesegyházi kórusosztályát a leendő elsősök számára.

 <   1 ... 226 227 228 229 230 ... 235  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. augusztus 24. szombat

Bertalan

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal: Fülöp találkozott Nátánáellel, és közölte vele: „Megtaláltuk, akiről Mózes törvénye és a próféták szólnak, a názáreti Jézust, József fiát.” „Jöhet-e valami jó...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
 • 2019.08.24.
  1ÚTON NEMZETKÖZI ZARÁNDOKNAP
 • 2019.08.24. 10:00
  PÜSPÖKSZENTELÉS A VÁCI SZÉKESEGYHÁZBAN /ÉLŐ KÖZVETÍTÉSSEL/
 • 2019.09.01. 16:00
  A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS GIMNÁZIUM ÜNNEPÉLYES ÁTADÁSA
 • 2019.09.14. 10:00
  A TERESKEI TEMPLOM TÖRTÉNETE
 • 2019.09.15. 10:00
  SACRA PANNONIA: SZENT MÁRTON ÉS AZ ÁRPÁD-HÁZI SZENTEK ZARÁNDOKÚT – BERKENYE
 • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.