Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Hirdetések – Advent 1. hete

Az adventi időszak során a hétköznapi  szentmisék reggel hat órakor kezdődnek. A Székesegyházban hétfőtől-szombatig a Rorate szentmisék szintén reggel 6 órakor kezdődnek; reggel 8-kor advent idején nincs szentmise.
2019. november 30.
Ha valahova utazunk, készülődés előzi meg azt: igazolvány, pénz, csomagok, térkép, stb. meglegyenek. Az egyházi év kezdetén óriási, szent kalandra hív bennünket az Egyház: nagy utazásra az örökkévalóság felé, a Krisztussal való végső és boldogító találkozás felé. Közben pedig állomások vannak, sok kicsi és két nagy: karácsony és húsvét.
Az est bevezetéseként rövid felvételrészletet láthattak az érdeklődők a Nemzeti Színház több mint harminc évvel ezelőtt színre vitt Advent a Hargitán című előadásából, amit Jákfalvy Kata műsorvezető - sokan másokhoz hasonlóan - rendszerroppantó bemutatónak nevezett.
„A templom a használattal válik szakrális helyé.”

Az újonnan épült száz férőhelyes Dömsödi Szent Márton templom megáldására Krisztus király vasárnapján, november 24-én került sor ünnepi szentmise keretében, amelyet Dr. Varga Lajos váci segédpüspök mutatott be, Dr. Fábry Kornél, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Általános Titkársága főtitkárának koncelebrálásával.
„Vers és dallam a rockzenében” címmel szerveztek zenés estet a váci Credo házban, melynek keretében öt zenész: Bottka László villamosmérnök, Kipke Tamás újságíró, Kárpáti Attila spanyol-angol szakos középiskolai tanár, Szikora József újságíró és Pintér Béla informatikus mérnök – a Kistemplomos Lovagok Zenekara - adott egész estés koncertet, Varga László, a váci székesegyház karnagyának közreműködésével, aki verseket szavalt.

 <   1 ... 232 233 234 235 236 ... 490  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 29. péntek

Auguszta

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Ettől fogva Pilátus azon volt, hogy szabadon bocsássa Jézust. A zsidók azonban ezt kiáltozták: „Ha szabadon bocsátod, nem vagy a császár barátja. Mert mindaz, aki királlyá teszi magát, ellene szegül a császárnak.” E...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.