Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A Váci Egyházmegye és a rokonság fájó szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy szeretett paptestvérünk Hajdú Jenő érdemes főesperes, tiszteletbeli kanonok, címzetes apát, nyugdíjas plébános, Kocsér díszpolgára 2019. december 11-én, életének 84., papságának 60. évében hazatért az Úrhoz.
Országjáró programsorozatuk keretében december 5-én Vácra látogatott a tizenöt éves Magyar Katolikus Rádió kis stábja. Az egyházmegye kulturális központjában, a Credo-házban találkoztak az érdeklődőkkel. Tájékoztatást adtak műsorszolgáltatásukról, terveikről, illetve irodalmi-zenés műsorral is kedveskedtek a közönségnek - a Varga László atya vezette székesegyházi Szent Cecília kórus és a székesegyházi kórusiskola tanáraiból álló kamarakórus, Cs. Nagy Ildikó zongora- és Cs. Nagy Tamás brácsaművész közreműködésével.
Első ízben szenteltek püspököt a munkácsi Szent Márton-székesegyházban, Kárpátalján. A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye magyar származású, Szlovákiában, Lengyelországban, Oroszországban, Ukrajnában tanult és szolgált segédpüspököt kapott Lucsok Péter Miklós domonkos személyében. December 10-én hívek sokasága ünnepelt Munkácson.
Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén, december 9-én Marton Zsolt váci megyéspüspök főcelebrálásával a Szent István-bazilikában szentmisét mutattak be a Regnum Marianum családi főünnepén. A szertartáson Michael August Blume SVD nuncius, Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti megyéspüspök és Balás Béla nyugalmazott kaposvári püspök mellett részt vettek a regnumi atyák és más segítő paptestvérek.
Idén is megkezdjük a betlehemi jászol felé vezető adventi utunkat. Sötétben járunk, de a fény felé tartunk, a Megváltót várva. A decemberi hajnalok különlegesen szép szentmiséinek hagyománya mélységeiben kifejezi ezt a várakozást, imádkozva megtett lépéseinket, melyek a sötétségből a fénybe visznek.

 <   1 ... 233 234 235 236 237 ... 493  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 23. kedd

Béla

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben a templomszentelés ünnepét ülték Jeruzsálemben. Tél volt. Jézus éppen a templomban járt, Salamon oszlopcsarnokában. A zsidók körülvették őt, és megkérdezték: „Meddig tartasz még...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.