Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Huszadik, jubileumi alkalommal adták át a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) alapította Szent Erzsébet rózsája díjat. A kitüntetést Erős Klára, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász önkéntese, valamint Marie-Rose Pauwels és John Van Mieghem, az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon belga támogatói vehették át Veres András püspöktől, az MKPK elnökétől november 19-én a Nemzeti Színházban.
Ferenc pápa két éve hirdette meg a szegények világnapját Krisztus király vasárnapját megelőző vasárnapra, amely Magyarországon minden évben közel esik Árpádházi Szent Erzsébet ünnepnapjához. A Váci Egyházmegyei Karitász, hivatásos és önkéntes munkatárasai mindkét ünnepről megemlékezni gyűltek össze a váci székesegyházba november 16-án, hogy hálaadó szentmise keretében adjanak hálát a Jóistennek hivatásukért és kérjék Szent Erzsébet - a Karitász védőszentjének - közbenjárását további munkájukra. A szentmiseáldozatot Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be paptestvéreivel.
2019. november 18.
A novemberi Palotakoncerten, Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekes előadóestjét hallhatta a közönség. A művésznőt Doman Katalin kísérte zongorán.
Idén is várja a beteglátogató önkéntesek jelentkezését a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata, december 31-ig.
2019. november 15.
A novemberi Filmklubon "Az idők jelei" című dokumentumfilm került levetítésre a Credo Házban. A film a 4 fő erény, a bátorság, az igazságosság, a mértékletesség és az okosság szemszögéből tesz fel kérdéseket, s bírja gondolkodásra a nézőt.

Az est vendége volt Makláry Ákos görög katolikus parókus, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke.

 <   1 ... 235 236 237 238 239 ... 489  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 28. csütörtök

Gedeon és Johanna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Húsvét ünnepe előtt történt. Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor ebből a világból vissza kell térnie az Atyához. Mivel szerette övéit, akik a világban voltak, még egy végső jelét adta szeretetének. Vacsora...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.