Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

November 1-jén ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, akikről sokaságuk miatt a kalendárium külön, név szerint nem emlékezhet meg. A Mindenszentek valójában örömünnep, mert azon elhunytakra emlékezünk, akik Istennél vannak a boldog örök életben, őket nevezzük szenteknek. Marton Zsolt váci megyéspüspök az ünnepen a Váci Székesegyházban mutatott be szentmisét minden szent tiszteletére.
100 vers 100 kép címmel, ezúttal Radnóti Miklós élete elevenedett meg a versein keresztül a Credo színpadán 2019. október 24-én.

Az előadók Császár Angela Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, az Újszínház színművésze és Tóth József, Balázs Béla-díjas fotóművész, Magyarország Érdemes és Kiváló Művésze voltak, tájékoztatott Lonkay Márta a Credo-Ház programszervezője.
Az MKPK pályázati felhívása a magyar katolikus diaszpórában (EU, Észak- és  Dél Amerika) szolgálatot teljesítő katolikus közösségszervező ösztöndíjas vagy szerződéses munkatárs pozíciókra
Vácott az október 23-ai nemzeti ünnep előestéjén hagyományosan ünnepi orgonahangversenynek ad helyet a székesegyház, az idei már a tizedik ilyen alkalom volt - a hősök, mártírok előtti tiszteletadás mellett egyúttal Liszt Ferenc születésnapjáról is megemlékezve.
„…mindenkor imádkozniuk kell, és nem szabad belefáradniuk…” (Lk.18,1)

A Vác–Deákvári Jézus Szíve plébániatemplomban ünnepi szentmise keretében emlékeztek meg arról az 1939. október 22-i napról, amelyen lerakták a templom alapkövét, Hanauer Árpád István megyéspüspök áldásával és kiállították azt az alapítólevelet, amely kimondja, a templomépítés szándékát, a munkálatok megkezdését, és kifejezi a reményt, az egyházközség lelki fejlődésére.

 <   1 ... 241 242 243 244 245 ... 490  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 29. péntek

Auguszta

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Ettől fogva Pilátus azon volt, hogy szabadon bocsássa Jézust. A zsidók azonban ezt kiáltozták: „Ha szabadon bocsátod, nem vagy a császár barátja. Mert mindaz, aki királlyá teszi magát, ellene szegül a császárnak.” E...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.