Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia december 2. és 3. között megtartotta téli rendes ülését. Döntés született többek között a cigánypasztoráció országos összehangolásáról, a következő Katolikus Társadalmi Napok helyszínéről, valamint arról, hogy pályázati információs központ jön létre. Szó esett a Megszentelt Élet Évének kezdetéről, valamint a Zsolozsma első kötetének megjelenéséről. Bejelentették Snell György, az Esztergom–Budapesti Egyházmegye új segédpüspöke szentelésének időpontját.
Rómában november 30-án a délelőtt tíz órakor tartott szentmisén nyitották meg hivatalosan a megszentelt élet évét a Szent Péter-bazilikában - jelenti a Magyar Kurír. Mivel Ferenc pápa törökországi látogatása miatt nem lehetett jelen, a szentmise főcelebránsa João Braz de Aviz bíboros volt. Alább közöljük a Szentatya üzenetét, amelyet a szentmisén olvastak föl.
A Krisztusfüzér (más nevén Élet gyöngyei) elmélkedő imafüzér a legfontosabban tud az emberek segítségére lenni: az Úr Jézussal való kapcsolatunkban.
A 2015-ös év rendkívüli jelentőségű a női és férfi szerzetesrendek számára: Ferenc pápa meghirdette a Megszentelt Élet Évét, amelyet 2014. november 30-án nyit meg a pápa Rómában. Az esztendő, amelyet Magyarországon a Szerzetesek Évének is neveznek, 2016. február 2-án zárul – tudatta közleményben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtótitkársága.
Véradás lesz a Piarista Gimnáziumban november 21-én (pénteken) 11 és 13 óra között, melyre „külsősöket” is várunk szeretettel 12 és 13 óra között.
Véradó lehet minden 18 év feletti 65 év (első véradás esetén 60 év) alatti, 50 kg testsúlyt meghaladó, egészséges ember.

 <   1 ... 248 249 250 251 252 ... 295  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. június 6. szombat

Cintia és Norbert

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal, amikor Jézus tanított, ezt mondta a tömegnek: „Óvakodjatok az írástudóktól, akik szívesen járnak hosszú köntösben, és szeretik, ha nyilvános tereken köszöntik őket. Örömest elfoglalják a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
 • 2020.06.06. 19:30
  ORGONAHANGVERSENY SZENTHÁROMSÁG ÜNNEPÉNEK ELŐESTÉJÉN
 • 2020.06.07. 08:00
  GÖRÖGKATOLIKUS SZENT LITURGIA A KAROLINA-KÁPOLNÁBAN - ÚJRA
 • 2020.06.07.
  SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJÁNAK TÖRTÉNETE ÉS LITURGIÁJA
 • 2020.06.13.
  HATODSZOR IS! - VILÁGMÉRETŰ SZENTSÉGIMÁDÁSRA ÉS IMÁRA HÍVNAK JÚNIUS 13-ÁN
 • 2020.07.27.
  AZ APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA NYÁRI TÁBORA - 2020
 • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.