Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A Váci Egyházmegyében hagyománnyá vált, hogy a Szent Lőrinc Diakónus Kör tagjai, évente két alkalommal találkoznak. Egyik ilyen alkalom a februári három napos továbbképzés, mely helyszíne Máriabesnyő. A másik alkalom, a Szent Lőrinc vértanú ünnepéhez legközelebb eső szombat, változó helyszínnel. Idén, augusztus 10-én, (Szent Lőrinc ünnepén) Mátranovák látta vendégül a diakónus testvéreket és feleségeiket.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében vers- és novellaíró pályázatot hirdet „Szépirodalmi pályázat Árpád-házi Szent Erzsébet életéről” címmel.

A pályázat célja, hogy a résztvevők a szépirodalom eszközeivel bemutassák Egyházunk példaadó szentje, Árpád-házi Szent Erzsébet életét, tetteit, csodáit.
Az Egri Érseki Papnevelő Intézet és a Szent János Lelkigyakorlatos Ház adott otthont az október 4–5-én megrendezett konferenciának, melyre közel százötven, a szolgálatban elkötelezett cigány és nem cigány ember érkezett. Ők azok, akik munkatársként részt vesznek tanodák, műhelyek, kulturális csoportok, plébániák, önsegítő programok keretében a cigánypasztorációban.
Az életdöntésekhez – házasság, papság, szerzetesség – kapcsolódó szentségekről és az ezeket a döntéseket megalapozó hitbeli elkötelezettségről szóltak az október 5-i Nagymarosi Ifjúsági Találkozó előadásai, programjai.
2019. október 4.
Zenés, verses estet tartottak, Arany János Toldi trilógiájának második részéhez kapcsolódva a Credo Házban 2019. október 3-án, Tobisz Tinelli Tamás, Bordás Zoltán és Balogh Péter előadásában, Daliás idők címmel. 

 <   1 ... 249 250 251 252 253 ... 494  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 26. péntek

Ervin

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: „Elmegyek, és helyet...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.