Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata idén október 9-én ismét megszervezte a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház rehabilitációs osztályán a dolgozókkal és a betegekkel közösen a „Szó-Zene-Áhítat” címet viselő programot, amely ezúttal a „Tökjó délután” nevet kapta. Az eseményen részt vett Dr. Barta Zsuzsanna főorvos asszony és Dr. Faragó Artúr egyházmegyei kórházlelkész is.
A katolikus iskolák vezetői október 8-án találkoztak újra a Regőczi kápolnában. A sok teendőt magában foglaló tanévkezdési feladatok után, ez a nap lehetőséget adott számukra, hogy „megállhassanak” néhány órára, csendben Jézus elé ülhessenek a kápolnában.
Szent István, halála előtt Mária oltalmába ajánlotta koronáját és országát. Felajánlása óta a Magyarok Nagyasszonyaként is tiszteljük a Szűzanyát. Az ünnepet XIII. Leó pápa engedélyezte a magyar nemzetnek az 1896-os millenniumi évben.
A Váci Egyházmegyében hagyománnyá vált, hogy a Szent Lőrinc Diakónus Kör tagjai, évente két alkalommal találkoznak. Egyik ilyen alkalom a februári három napos továbbképzés, mely helyszíne Máriabesnyő. A másik alkalom, a Szent Lőrinc vértanú ünnepéhez legközelebb eső szombat, változó helyszínnel. Idén, augusztus 10-én, (Szent Lőrinc ünnepén) Mátranovák látta vendégül a diakónus testvéreket és feleségeiket.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Katolikus Kulturális Hetek programsorozat keretében vers- és novellaíró pályázatot hirdet „Szépirodalmi pályázat Árpád-házi Szent Erzsébet életéről” címmel.

A pályázat célja, hogy a résztvevők a szépirodalom eszközeivel bemutassák Egyházunk példaadó szentje, Árpád-házi Szent Erzsébet életét, tetteit, csodáit.

 <    1 2 3 4 5 ... 247  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. október 22. kedd

Előd

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.