Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Ferenc pápa október 4-én Mohos Gábor pápai káplánt, a Pápai Magyar Intézet rektorát iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. A püspökszenteléssel kapcsolatos információkat az alábbiakban olvashatják.
2018. október 11.
„Hármas Törekvés - A váci katolikus papság és értelmiség identitáskeresése” címmel jelent meg új kiadvány.
A Váci Egyházmegye 2015. október 7-én tudományos emlékülést rendezett Róka János kanonok halálának 225., a Váci Egyházmegyei Könyvtár alapításának 140. évfordulójára. Ebben a kötetben e kettős évforduló alkalmából tartott konferencia némely előadásának szerkesztett és bővített változatát olvashatja a tisztelt Olvasó. A könyvet Boros István szerkesztette.
2018. október 11.
Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola kiemelt szerepet kíván betölteni a térség kulturális igényeinek kiszolgálásában is. E célból különböző témákban – mindenki számára ingyenes – előadásokat szervez a főiskola váci és budapesti épületeiben.

A részletes program az időpontokkal megjelölve a csatolt plakátokon található.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!
2018. október 11.
Az októberi Teológiai esten Detre János evangélikus lelkész tartott előadást az Úrvacsora evangélikus gyakorlatáról. Az eseményt a Credo házban szervezték meg. Az esten részt vett Dr. Beer Miklós megyéspüspök és Meláth Attila baptista lelkipásztor is.

A következő előadásra november 20-án 18 órai kezdettel kerül sor a Credo házban, ahol majd a református oldal mutatkozik be, tájékoztatott Lonkay Márta a Credo-ház programszervezője.

Váci Egyházmegye
A szent teológia művelése terén a Magyar Katolikus Egyház javára 50 éven át kifejtett tevékenységének elismeréséért, Dr. Beer Miklós a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán, október elején vette át aranydiplomáját. Az esemény apropójából kérdeztük a váci megyéspüspököt.

 <    1 2 3 4 5 ... 176  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. október 21. vasárnap

Orsolya

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Zebedeus fiai, Jakab és János odamentek Jézushoz, és ezt mondták: „Mester, szeretnénk, ha megtennéd nekünk, amit kérünk.” Ő megkérdezte: „Mit kívántok, mit tegyek nektek?” Ezt felelték:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.