Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szeptember 5-én és 6-án – folytatva a tavaly megkezdett gyakorlatot – kihelyezett ülést tartott. Ezúttal Beer Miklós püspök úr meghívását elfogadva Vác adott otthont az őszi rendes ülésnek, amelynek kapcsán alkalom nyílt a helyi egyházi élet hagyományainak, régi és új értékeinek bemutatására is.
2017. szeptember 4-én a Váci Székesegyházban az Apor Vilmos Katolikus Főiskola diákjai, oktatói és vezetői Veni Sancte szentmisével egybekötött tanévnyitó ünnepségre gyűltek össze.

A szentmisét Dr. Beer Miklós megyéspüspök mutatta be Dr. Sánta Jánossal, a főiskola új lelkészével közösen. Orgonán Dr. Bednarik Anasztázia működött közre. A narrátor Kamocsa Gábor volt.

A szertartáson jelen volt Libor Józsefné Dr., rektor; Dr. Zóka Katalin, tanulmányi rektor-helyettes; Megyeriné Dr. Runyó Anna, tudományos rektor-helyettes; a tanszékvezetők és a szakfelelősök, a főiskola oktatói és dolgozói, régi és új hallgatók.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Pro Cultura Christiana-díjat adományozott szekeres Erzsébet képzőművésznek. A kitüntetést a testület nevében Veres András győri megyéspüspök, az MKPK elnöke adta át szeptember 5-én Vácott a Testület őszi ülésének első napján. A díjjal a püspöki konferencia elismerését fejezi ki azért a szolgálatért, amelyet munkássága folyamán Szekeres Erzsébet a keresztény kultúra továbbadásáért végzett.
„Semmit sem szerettem jobban, mint a jó tevékenységet. A méltánytalanságot azonnal elfelejtem”.

(Migazzi Kristóf)
„Isten és az emberiség kapcsolata a keresztény felfogásban a Messiás (a Fölkent, a Khrisztosz) személyében valósul meg. Benne és általa válik ez a kapcsolat személyessé. A keresztény vallási élet ezt a személyes kapcsolatot, párbeszédet tükrözi, teszi kézzelfoghatóvá. Történelmi folyamatában megtapasztalható azoknak az embereknek a közössége, akik abban a hitben élnek, hogy Jézus Krisztus személyében eljött, és velünk van a Messiás. Ezt a hívő közösséget nevezzük egyháznak. … Ahhoz, hogy saját életünkben helyes állásfoglalásra juthassunk, mellőzhetetlen az egyház hiteles ismerete.” Ezekkel a gondolatokkal ajánlja „diákoknak, tanároknak és minden Isten-kereső felnőtt embernek” dr. Beer Miklós váci megyéspüspök A Messiás az egyházban című kétrészes egyháztörténelmi kötetet, melyet 2017. augusztusában adott ki a Váci Egyházmegye.

 <    1 2 3 4 5 ... 96  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. szeptember 21. csütörtök

Máté és Mirella

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben amint Jézus továbbhaladt, látott egy Máté nevű embert a vámasztalnál ülni. Így szólt hozzá: „Kövess engem!” Az felállt és követte őt. Később, amikor Jézus az ő házában...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.