Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A Magyar Képzőművészeti Egyetem idén is meghirdeti tanfolyamát:
„Liturgia – Restaurálás – Műtárgy”
…ami az egyháztörténetből kimaradt: ismeretterjesztő előadások szakrális témákban, restaurátori megközelítésben
Az alábbiakban a Magyar Kuríron megjelent Fehérváry Jákó bencés szerzetes, teológus írását olvashatják a házszentelés hagyományáról.
Vízkereszt ünnepén (görögül – epifánia, megjelenés), január 6-án szentmisét mutatott be Marton Zsolt megyéspüspök a váci Székesegyházban. „Vízkereszt emlékeztet minket arra, hogy Jézus Krisztusban Isten emberé lett, megmutatta magát és elhozta nekünk az üdvösséget.
Befejeződnek a felsőgödi katolikus templom sípos orgonájának üzembehelyezési munkálatai. A két hangszerjavító mesterrel, Kurucz Róberttel és Rieth Józseffel a Gödi Körkép munkatársa, Vida-Szabó Emese beszélgetett.
2019 utolsó estéjén, Szent Szilveszter ünnepnapján szentmisét mutatott be Dr. Varga Lajos váci segédpüspök, aki hálát adott az elmúlt esztendőért és kérte az Úristen áldását az elkövetkezőre.

 <    1 2 3 4 5 ... 266  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. január 27. hétfő

Angelika

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal Jeruzsálemből írástudók jöttek (Kafarnaumba), és azt híresztelték Jézusról: „Belzebub szállta meg”, és: „A gonosz lelkek fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket.” Ám ő...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.