Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2018. október 11.
Az októberi Teológiai esten Detre János evangélikus lelkész tartott előadást az Úrvacsora evangélikus gyakorlatáról. Az eseményt a Credo házban szervezték meg. Az esten részt vett Dr. Beer Miklós megyéspüspök és Meláth Attila baptista lelkipásztor is.

A következő előadásra november 20-án 18 órai kezdettel kerül sor a Credo házban, ahol majd a református oldal mutatkozik be, tájékoztatott Lonkay Márta a Credo-ház programszervezője.

Váci Egyházmegye
A szent teológia művelése terén a Magyar Katolikus Egyház javára 50 éven át kifejtett tevékenységének elismeréséért, Dr. Beer Miklós a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán, október elején vette át aranydiplomáját. Az esemény apropójából kérdeztük a váci megyéspüspököt.
 „Mindenki, aki Krisztusban van, új teremtmény” (2Kor 5,17). E mottó jegyében október 6-án tartották meg az őszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amelyen a beavató szentségek (keresztség, bérmálás) lényegéről volt szó.
A főelőadást Kató Csaba, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye diakónusa és felesége, Kató-Bellavics Ágota katekéta tartotta, a szentmisén Udvardy György pécsi megyéspüspök volt a főcelebráns.
November utolsó napjaiban (november 27-29.) Eucharisztikus Tudományos Konferenciára kerül sor az esztergomi Szent Adalbert Központban. A konferencia a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust előkészítő események sorába illeszkedik. A rendezvényt Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek nyitja meg.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa döntött arról, hogy tíz millió forintos gyorssegélyt folyósít az Indonéziát ért természeti katasztrófák által sújtott lakosság megsegítésére.

 <   1 ... 319 320 321 322 323 ... 493  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 24. szerda

György

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus hangos szóval hirdette: Aki bennem hisz, nem énbennem hisz, hanem abban, aki küldött engem. Aki engem lát, azt látja, aki küldött engem. Én világosságul jöttem e világra, hogy aki bennem hisz, ne maradjon...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.