Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Fatemplom épült az elbontott katolikus iskolakápolna helyén a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszasason. A három hét alatt elkészült épületet szeptember 30-án áldotta meg Beer Miklós váci megyéspüspök.
„… Isten Igéjének és Eukharisztiájának ünneplése Jézus Krisztus személyén keresztül von be bennünket Isten belső életének misztériumába… A liturgia miközben állandóan odafordul a Szentírás felé és az Eukharisztiában megjeleníti Jézus Krisztus halálának és feltámadásának drámáját, minden évben sorra emlékezik meg a Messiás eljövetelének és az Egyház Szentlélekben való megszületésének legfontosabb mozzanatairól. Évszázadok hagyományát őrzi a liturgikus év. Hittankönyv-sorozatunk negyedik kötete ebbe az évente ismétlődő szent folyamatba vezet be.” – Ezekkel a gondolatokkal ajánlja dr. Beer Miklós váci megyéspüspök A Messiás a liturgikus évben című hittankönyvet, amely 2018. szeptemberében jelent meg a Váci Egyházmegye kiadásában.
2018. október 1.
A Váci Egyházmegye kispapjai létrehozták és elindították a VA’C UP blog-ot. A blog célja, hogy közvetlen formában legyenek jelen az Egyházmegye életében, főleg a fiatal hívek körében.
 „Teljes közösség Krisztussal az Egyház szentségeiben” – tizenhatodik alkalommal rendeztek cigánypasztorációs konferenciát Egerben. Szeptember 27. és 29. között az egri Szent János Házban gyűltek össze a szolgálatban elkötelezett cigány és nem cigány emberek szakmai, lelki feltöltődésre.
2018. szeptember 28.
A VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVVÁSÁRT TART FÖLÖSPÉLDÁNYAIBÓL!

IDŐPONT:

2018. OKTÓBER 1-5. KÖZÖTT

HELYSZÍN:

VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR

2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2.

 <   1 ... 321 322 323 324 325 ... 493  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 24. szerda

György

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben a templomszentelés ünnepét ülték Jeruzsálemben. Tél volt. Jézus éppen a templomban járt, Salamon oszlopcsarnokában. A zsidók körülvették őt, és megkérdezték: „Meddig tartasz még...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.