Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Váray Rita zongoraművész és Pintér Dávid hegedűművész előadására került sor a Credo ház színpadán október 4-én. Az est a Családok éve rendezvénysorozathoz kapcsolódott. A művészházaspár műsorán: Bach, Mozart és Debussy művek csendültek fel. 
Az alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) közleményét adjuk közre.

2018. október 4-én Őszentsége Ferenc pápa főtisztelendő Mohos Gábor pápai káplánt az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki.
Szeptember 29-e Szent Mihály Főangyal ünnepe, aki nemcsak a katolikus egyházközség, hanem az egész község pártfogója is. Ebben az évben ismét háromnapos lelkigyakorlat keretében készültek a hívek templomuk búcsúnapjára. A lelkigyakorlatot Tóth József Miklós plébános atya tartotta.
Szentírás vasárnapján, szeptember 30-án szentmise keretében emlékeztek meg a váci hívek az Olaszországból, Trento autonóm provinciából érkezett vendégekkel együtt Migazzi Kristóf bíboros-érsekről, volt váci püspökről a Váci Székesegyházban. A szentmise olasz és magyar nyelven folyt, amelyet Dr. Beer Miklós megyéspüspök celebrált Enrico Pret peioi plébános koncelebrálásával.
„Vedd a Könyvek Könyvét, a Szentírást, hirdesd hűségesen Isten igéjét, hogy egyre jobban életté váljék az emberi szívekben.”

A Szent Főangyalok ünnepén, szeptember 29-én ünnepélyes szentmise keretében harmincnégy lektort (felolvasót) avatott Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök a Váci Székesegyházban. A lektoravatás során az avatandó különleges megbízást kap az Egyháztól Isten igéjének hirdetésére és az abban gyökerező hit ápolására. Feladata, hogy Isten Igéje a liturgiában méltó módon és jól érthetően hangozzék el, de feladata a templom aktuális hirdetéseinek felolvasása is.

 <   1 ... 322 323 324 325 326 ... 495  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. május 2. csütörtök

Zsigmond

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Tanító körútján Jézus az ő városába, Názáretbe érkezett, és ott tanított a zsinagógában. Hallgatói csodálkoztak, és így beszéltek róla: „Honnan van ennek a bölcsessége és csodatevő ereje? Hát...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.