Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A Váci Egyházmegyei Karitász idén is megtartotta Szécsény és Mátraverebély-Szentkút közötti zarándoklatát, mely a szervezet kiemelt lelki programja. Szeptember 15-én, pénteken 25 zarándok indult útnak, hogy a 30 kilométeres távon mondott imáikat az emberek és népek közötti megbékélésért ajánlják fel. A lelki program Marton Zsolt váci megyéspüspök részvételével zajlott, aki napindító szentmisét is bemutatott.
Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci campusának Schuszter Kostantin tér 1-5. szám alatt álló Központi épülete, valamint a Szent Miklós tér 14. szám alatt álló épülete a zöld átállás elősegítése érdekében komplex energetikai korszerűsítésen megy keresztül. A fejlesztés az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatásával valósul meg. A védett épületek komplex energetikai korszerűsítésére szánt 501,74 millió forintos vissza nem térítendő támogatást a főiskola a „Gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális- és készségfejlesztése” címmel kiírt Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz felhívásra benyújtott RRF-2.1.2-21-2022-00037 azonosító számú pályázat útján nyerte, 100%-os támogatási intenzitással.
Szeptember 16-án, szombaton kezdetét vette a XVII. Ars Sacra keresztény fesztivál Vác városában is. Az országos rendezvénysorozat keretében szeptember harmadik hetében magas színvonalú, műfajilag sokszínű művészeti alkotások és produkciók láthatók és hallhatók szeptember 24-ig bezárólag. A megnyitóünnepségen beszédet mondott Matkovich Ilona polgármesterasszony, valamint Marton Zsolt váci megyéspüspök, akik a Vác főterén helyt kapó Hála legyen…! című kiállítást is megnyitották.
Immár 10 éve, hogy egyházmegyénk zarándokolni vágyó hívei szeptember elején útra kelnek, hogy együtt imádkozzanak. A Galga menti Élő Rózsafüzér Zarándoklat (GÉZ) még Karácsondi Mihály atya kezdeményezésére indult el 10 évvel ezelőtt. Idén a zarándoklat több mint 70 résztvevője hálából ajánlotta fel imáit. Az alábbiakban Klamár Zoltán beszámolóját olvashatják.
Szeptember harmadik hétvégéjén több mint másfélezer hívő részvételével tartották meg a váci Hétkápolna kegyhelyen a Mária neve napjához kapcsolódó búcsút. A zarándokok szombat délutántól imádkoztak és virrasztottak a kegyhelyen. Vasárnap a körmenet a váci Nagyboldogasszony székesegyháztól indult, az ünnepi szentmisét Marton Zsolt megyéspüspök mutatta be a kegyhely kültéri oltáránál.

 <   1 ... 34 35 36 37 38 ... 490  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 29. péntek

Auguszta

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Ettől fogva Pilátus azon volt, hogy szabadon bocsássa Jézust. A zsidók azonban ezt kiáltozták: „Ha szabadon bocsátod, nem vagy a császár barátja. Mert mindaz, aki királlyá teszi magát, ellene szegül a császárnak.” E...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.