Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Augusztus 20-án, a búcsúi szentmisét követően jelentős elismerésben részesült az Újszászi Karitász Csoport; Orczy Andor-díjat vehettek át. A Szent István tiszteletére szentelt templom építtetőjéről, Orczy Andorról elnevezett díjat az alapítók részéről Szabó József László plébános az Orczy és Nyáry család jelenlévő tagjaival együtt adta át. Az alábbiakban Nagy Rajmund, a díj egyik alapítójának, az Újszászi Egyházközség kántorának szerkesztett összefoglalóját olvashatják.
Különleges augusztus 20-i ünnepségre készült idén a passaic-i Szent István magyar katolikus templom közössége: a Szent István-napi búcsú alkalmával elsőáldozás és bérmálkozás is zajlott. A szentségeket dr. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke szolgáltatta ki, aki a búcsú díszvendége is volt. A szentmisén a közösség plébánosa, a Váci Egyházmegye papja, Balogh László atya koncelebrált.

Antal-Ferencz Ildikó, szabadúszó újságíró, blogger írását közöljük.
Idén is megrendezték az éves Galgás tábor, Isaszegen. 70 fiatal töltötte együtt a hetet, akik ezalatt lelki fejlődésen, feltöltődésen mentek át és új ismeretségeket szereztek hasonló érdeklődésű fiatalokkal. Nagy Angéla írását adjuk közre.
2023. augusztus 14-18. között immár harmadik alkalommal került megrendezésre az Egyházközségi Családtábor Balatonszárszón, a Lepkeház Ifjúsági Üdülőben. A táborba 31 család érkezett, a segítőkkel együtt 122-en vettek részt a programokon.

Dávid Mónika, táborszervező írását olvashatják.
A fordítástól a parafrázisig címmel augusztus 28. és 30 között rendezték meg a 34. Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferenciát a Szegedi Dóm Látogatóközpontban. Az eseményen átadták a neves német szentírástudósról, Joachim Gnilkáról elnevezett díjat, amelyet idén Kocsis Imre biblikus professzornak ítéltek oda. A Magyar Kurír tudósítását rövidítve adjuk közre.

 <   1 ... 41 42 43 44 45 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 20. szombat

Tivadar

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben, amikor Jézus Kafarnaumban az élet kenyeréről beszélt, tanítványai közül, akik (szavait) hallották, többen azt mondták: „Kemény beszéd ez. Ugyan ki hallgatja?” Jézus tudta, hogy tanítványai...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.03.07.
    HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A VÁCI EGYHÁZMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNYBEN
  • 2024.04.20.
    JUBILEUMI KONFERENCIA – A VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI ÉS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLATÁNAK 20 ÉVES ÉVFORDULÓJÁRA
  • 2024.04.21.
    A TONEHEIM NORVÉG KÓRUS IDEI KONCERTJE
  • 2024.04.21.
    FERENC PÁPA ÜZENETE A HIVATÁSOK 61. VILÁGNAPJÁRA
  • 2024.04.25.
    NE FÉLJ, NEM ÍTÉLLEK EL - MAGZATVESZTŐK LELKIGYAKORLATA
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.