Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Csütörtökön délután Ferenc pápa és a fiatalok találkozójára a Lisszabon központjában 25 hektáron elterülő parkban került sor, amely VII. Eduárd brit király nevét viseli annak emlékére, hogy az uralkodó 1903-ban ellátogatott a portugál fővárosba. A Szentatya arra biztatta a fiatalokat, hogy maradjanak mindig kapcsolatban Jézussal, aki név szerint meghívta őket már életük kezdetén. Isten mindnyájunkat szeret, az egyházban mindenki számára van hely – tanította Ferenc pápa.
Vác városa második alkalommal rendezte meg július 29-én a Spartan Race Hungary nevű nemzetközi akadályfutó versenyt, amelynek jótékonysági futamába ezúttal Marton Zsolt püspök is bekapcsolódott.
Megkezdődtek a magyar katekézisek a lisszaboni Ifjúsági Világtalálkozón.

Gyönyörű napsütéses időben gyülekeztek az anyanyelvi katekézisre a magyar nyelvű zarándokok a lisszaboni São Jorge de Arroios templomban kedden reggel. Az összegyűlt fiatalokat Dr. Fábry Kornél  kinevezett esztergom-budapesti segédpüspök köszöntötte. A napindító gondolatai során az integrált ökológiáról beszélt. Ferenc pápa gondolatai nyomán (Laudato si’) arra bátorította a jelenlévőket, hogy gondolkodjanak globálisan és cselekedjenek lokálisan.
Július 25-28. között katekétáknak tartott képzést a Váci Egyházmegye hitoktatási igazgatósága Máriabesnyőn a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos házban. A nyári tábor formájában megvalósuló képzés egy hosszabb folyamat második állomása volt, amelyben idén a lelkigyakorlatos elemekre helyezték a hangsúlyt. A legtöbb hitoktató a zárókörben – a tavalyi táborhoz hasonlóan – leghangsúlyosabban az emberi-szakmai közösség felemelő és támogató megtapasztalását emelte ki.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Ifjúsági Bizottságának munkatársai és önkéntesei is megérkeztek Portugáliába, hogy a helyszínen segítsék a Magyarországról a lisszaboni 37. Ifjúsági Világtalálkozóra (IVT) érkezett fiatalokat – tájékoztatta szerkesztőségünket telefonon Gábor Miklós irodavezető. A Váci Egyházmegye ifjúsági csapata is megérkezett Lisszabonba. A Magyar Kurír leiratát adjuk közre.

 <   1 ... 48 49 50 51 52 ... 494  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 25. csütörtök

Márk

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk: „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek! Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.