Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Június 29-én ünnepelte Dr. Kocsis Imre atya pappá szentelésének 40. évfordulóját. Ez alkalomból hálaadó szentmisét mutatott be Budapesten, a Rózsafüzér Királynéja templomban, ahol az utóbbi években a PPKE Hittudományi Karán végzett tanszékvezetői munkája mellett kisegítő lelkészként működik az egész plébániai közösség nagy örömére.
A Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata önkéntes képzést indít a kórházi pasztoráció segítésére. Várjuk azok jelentkezését, akik beteg embertásaikon keresztül Krisztussal szeretnének találkozni és segíteni szeretnék őket az önkéntes szolgálatukkal.
2023. június 29 - július 1. között tartották Vácon a MÉCS Családközösségek (Christian Family Movement) 15. Világtalálkozóját, amelyre a szervezetnek 60 képviselője érkezett 14 országból, Észak- és Dél-Amerikából, a Fülöp-szigetekről, Indiából, az afrikai Malawiból, valamint Európából, Magyarországról szintén 60 fő képviselte a mozgalmat. A találkozó 3. napja egyben a magyarországi MÉCS közösségek lelkinapja is volt, amelyre a mozgalomban elkötelezett magyar családokat hívták meg. A gondolatindító előadásokat Varga László kaposvári, Bíró László nyugalmazott családreferens püspök, valamint Gerardo Alminaza fülöp-szigeteki püspök tartották. A találkozó célja a közösségi élmény megtapasztalása volt, valamint az, hogy a házaspárok megerősödjenek küldetésükben. A rendezvénynek a PüspökVác Rendezvényközpont adott otthont.
A zebegényi plébánia 2023. június 19-én, hétfőtől négy napon át 50 zebegényi gyermek és fiatal zsivajától volt hangos. Ekkor kezdődött a harmadik alkalommal megrendezett napközis hittantábor, amely során rengeteg élményben lehetett részük a táborozóknak. Bábik Noémi írását osztjuk meg alább.
Július első napjaiban megkezdődött az első egyházmegyei karitászos gyermektábor Vácon, amelynek résztvevőivel Marton Zsolt megyéspüspök is találkozott a PüspökVác Rendezvényközpontban egy rövid ismerkedésre és közös játékra.

 <   1 ... 51 52 53 54 55 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 19. péntek

Emma

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor Kafarnaumban Jézus az élet kenyerének mondta önmagát, vita támadt a zsidók között: „Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?” – kérdezték. Jézus így felelt nekik: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.03.07.
    HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A VÁCI EGYHÁZMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNYBEN
  • 2024.04.20.
    JUBILEUMI KONFERENCIA – A VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI ÉS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLATÁNAK 20 ÉVES ÉVFORDULÓJÁRA
  • 2024.04.21.
    A TONEHEIM NORVÉG KÓRUS IDEI KONCERTJE
  • 2024.04.25.
    NE FÉLJ, NEM ÍTÉLLEK EL - MAGZATVESZTŐK LELKIGYAKORLATA
  • 2024.04.25.
    X. KERESZTÉNY NEVELÉSTUDOMÁNYI KONFERENCIA
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.