Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A nyári lisszaboni ifjúsági világtalálkozóra készülő fiatalok Vácon tartottak előtalálkozót. Az egyházmegyéből 70 zarándok fiatal utazik ki, akik mind az Emmanuel közösség előtalálkozóján vesznek részt Coimbrában, majd augusztus 1-jén csatlakoznak a világ minden részéből Lisszabonba érkező több százezer fiatalhoz.

Kis Domonkos ifjúsági irodavezető rövid beszámolóját adjuk közre.
Tizennyolc érsekvadkerti 3. és 4. osztályos tanuló és nevelőik táboroztak június 26-i kezdettel egy hetet Szobon, a plébánia épületében. Összefoglaló élménybeszámolójukat, alább olvashatják.
Szent László király búcsúünnepén a szentéletű király csontereklyéjével gazdagodott a vácszentlászlói plébániatemplom. Az ereklyét ünnepi szentmise keretében Marton Zsolt váci püspök helyezte el. A szentmisén koncelebrált a 40. papi jubileumát ünneplő Palya János plébános. A helyi hívek a jeles alkalomra kilencedimádsággal készültek.
Június 23-án került sor a Váci Egyházmegye hitoktatási igazgatósága, az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága (EKIF) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) közös tanévzáró, hálaadó szentmiséjére. A szentmisét követően, amelyet Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatott be, az egyházmegyében az elmúlt tanévben kiemelkedő munkát végzett pedagógusok vehették át elismeréseiket.
2023. június 27-én, a lovagkirály ünnepnapján érkezett Ságújfalu, Szent László templomába Szent László király csontereklyéje, melyet a Szent György Lovagrend adományozott a hívő helyi katolikus közösségnek.

Alábbiakban Dénes Katalin írását közöljük.

 <   1 ... 53 54 55 56 57 ... 493  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 23. kedd

Béla

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben a templomszentelés ünnepét ülték Jeruzsálemben. Tél volt. Jézus éppen a templomban járt, Salamon oszlopcsarnokában. A zsidók körülvették őt, és megkérdezték: „Meddig tartasz még...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.