Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Tizedik tanévét zárta a Páter Bárkányi János Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Szécsényben. Az ünnepi hálaadó szentmisét az intézmény alapítója, a váci egyházmegye akkori ordináriusa, Dr. Beer Miklós nyugalmazott püspök celebrálta a szécsényi ferences templomban 2023. június 14-én. Az eseményen, több mint 500 óvodás, általános iskolás és gimnazista vett részt, akik imáikkal és énekükkel is megtöltötték a templomot. Az eseményen rész vett Selmeczi Zoltán az EKIF főigazgatója, elődje Dr. Csáki Tibor atya, az egyháztanács tagjai, oktatási intézmények vezetői, ferences testvérek és Stayer László polgármester úr, akinek 10 évvel ezelőtti kezdeményezésére indult el a katolikus óvoda és iskola szervezése.
Június 17-én, szombaton Vácon, a Szent Kereszt (Barátok) templomában Marton Zsolt váci püspök áldozópappá szentelte Szabó Gábor és Urbán Gábor diakónusokat, valamint átmeneti diakónussá szentelte Hümpfner Erik papnövendéket. A szentmise végén köszöntötték a jubiláns atyákat, valamint dr. Beer Miklós nyugalmazott püspököt, aki nemrégen töltötte be 80. életévét.
A 250 éves évfordulóját ünneplő csömöri Szentháromság-templomban Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be az úrnapi szentmisét és vezette az ország egyik leghosszabb (közel 2 kilométeres) virágszőnyeges körmenetét. A megyéspüspököt Pető Gábor plébániai kormányzó köszöntötte, aki egyben koncelebrált is a szertartáson. Zenei szolgálatot a templom kórusa teljesített, Deák Csaba kántor vezetésével.
Június 3-án, szombaton megtelt a PüspökVác Rendezvényközpont udvara az első családi önismereti pikniken. Kisgyerekes családok, házaspárok és környékbeli érdeklődök foglalták el a helyszínt, hogy részt vegyenek a család és önismeret témájában rendezett műhelybeszélgetéseken és önismereti módszer bemutatókon. Az alábbiakban a tréningsorozat munkatársainak beszámolóját közöljük.
Képzésük végéhez érkeztek azok az animátorok, akiknek feladata lesz a jövőben segíteni a plébániák közösségi életének kibontakozását különös tekintettel azokra a településekre, ahol nincs állandó lelkipásztori jelenlét. Június 9-én képzőikkel küldetési szentmisén vettek részt, amelyet Marton Zsolt váci püspök mutatott be Vácon a Karolina kápolnában.

 <   1 ... 55 56 57 58 59 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 19. péntek

Emma

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor Kafarnaumban Jézus az élet kenyerének mondta önmagát, vita támadt a zsidók között: „Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?” – kérdezték. Jézus így felelt nekik: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.03.07.
    HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A VÁCI EGYHÁZMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNYBEN
  • 2024.04.20.
    JUBILEUMI KONFERENCIA – A VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI ÉS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLATÁNAK 20 ÉVES ÉVFORDULÓJÁRA
  • 2024.04.21.
    A TONEHEIM NORVÉG KÓRUS IDEI KONCERTJE
  • 2024.04.21.
    FERENC PÁPA ÜZENETE A HIVATÁSOK 61. VILÁGNAPJÁRA
  • 2024.04.25.
    NE FÉLJ, NEM ÍTÉLLEK EL - MAGZATVESZTŐK LELKIGYAKORLATA
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.