Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Két mini bölcsődét áldott meg Dabason és Alsónémediben Marton Zsolt váci megyéspüspök május 19-én, melyek a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálatának fenntartásában működnek. A Gólyafészek Mini Bölcsőde 14 gyermeket, míg a Napsugár Mini Bölcsőde 32 gyermeket tud fogadni. A rendezvényen részt vett Pálfay Gellért, a Szamaritánus Szolgálat igazgatója, valamint Spanyiel Lili, a bölcsődék vezetője is.
Szászberek hívő közössége május 20-án, a templom felszentelésének 20. évfordulóját ünnepelte. Ebből az alkalomból látogatott el a helyi hívekhez Marton Zsolt váci megyéspüspök.
Sajtónyilvános eseményen mutatták be a Katolikus Szeretetszolgálat gyermekáldásra váró párokat segítő projektjét, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Anna–Joachim programját, a Budai Irgalmasrendi Kórház Keresztény Családi Centrumának működését. A szervezet budapesti épületében átfogó képet adtak arról, hogyan tud az Egyház a nehezített gyermekáldás krízisével szembesülő pároknak segíteni.
A Váci Egyházmegye is egyike azon tíz püspökségnek, amelyet a hagyomány szerint Szent István alapított. Bár hiteles forrás nincs az alapítás évéről, azt a történészek 1025-1030 körülre datálják. Az ezeréves fennállás megünneplésére Marton Zsolt megyéspüspök hároméves lelki készületet kezdeményezett az egyházmegye közösségei számára. A folyamat segítésére a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészítéséhez hasonlóan küldötteket kért a plébánosoktól és a közösség, valamint intézmény vezetőktől. A jubileumi küldöttek első találkozójára május 13-án kerül sor Vácon az egyházmegye nemrégen felavatott PüspökVác Rendezvényközpontjában.
Marton Zsolt megyéspüspök rendelkezése alapján a Váci Egyházmegyében 2023. Pünkösd vasárnaptól lesz kötelező az új Római Misekönyv használata. A hívek által mondott szövegek egy helyen módosulnak, a többi változás a miseszövegeket érinti alapvetően. A bevezetésre azért volt szükség, hogy a magyar fordítás törekedjen hűségesebben visszaadni az eredeti Római Misekönyv szövegeit.

 <   1 ... 62 63 64 65 66 ... 495  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 27. szombat

Zita

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Az utolsó vacsorán Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ha ismernétek engem, Atyámat is ismernétek. De mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok.” Fülöp megjegyezte: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és ez...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.