Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A Püspöki palota hátsó homlokzata előtti beerdősült díszkerti részKÖZLEMÉNY
A váci Püspöki palota kertjének növényállománya az elmúlt 50 évben erősen leromlott, elöregedett, balesetveszélyessé vált. Szakértők közreműködésével állapotfelmérés és kertrendezési terv készült, amelynek következő lépéseként a fakivágási és pótlási terv mentén haladva több veszélyessé vált fát távolítanak el a kertből április közepén. A fák kivágása során elsődleges cél a személy- és vagyonvédelem, a munkák ezen szakasza a tervek szerint április végéig tart.
Ferenc pápa 2023. április 28-30. között apostoli látogatást tesz Magyarországon. A látogatás csúcseseménye a budapesti Kossuth téri szentmise lesz, amelyet április 30-án, vasárnap mutat be a Szentatya. A liturgiát Róma püspöke – és a vele együtt miséző papság is – egy különleges, erre az alkalomra tervezett és gyártott miseruhában fogja bemutatni.
Idén is elindult a Katolikus Karitász Zöldellő kertek programja. A március 30-i nyitóeseményt a Váci Egyházmegyében, Újhartyán településen tartották, amelyen részt vett Écsy Gábor a Katolikus Karitász országos igazgatója és Kovács Gábor, az egyházmegyei Karitász igazgatója.
Április 1-én Vácon az elmúlt évek hosszú hagyományát követve ismét megrendezésre került a városi keresztút.

A Hétkápolnai harangszó írásos beszámolóját adjuk közre.
Meskó Zsolt író-rendező több éve szervezi a Pasaréti Passiót, idén képzést is indított, amelynek köszönhetően országszerte 18 templomban adják elő a színdarabot. A drégelypalánki hívek szombaton este mutatták be Jézus szenvedéstörténetét. A Nool.hu írását adjuk közre.

 <   1 ... 68 69 70 71 72 ... 490  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 29. péntek

Auguszta

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Ettől fogva Pilátus azon volt, hogy szabadon bocsássa Jézust. A zsidók azonban ezt kiáltozták: „Ha szabadon bocsátod, nem vagy a császár barátja. Mert mindaz, aki királlyá teszi magát, ellene szegül a császárnak.” E...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.