Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága és Váci Egyházmegye Vidékfejlesztési Iroda együttműködéséből induló Mezőgazdasági Szakkör és Tankert szakmai fóruma és műhelymunkája 2015. 11. 06-ai napon került megrendezésre. Az előadók az iskolakertek tervezésének és fenntarthatóságának fontosságára is felhívták a figyelmet, illetőleg a már működő tankerteket mutatták be. Az Iskolakertekért Alapítvány is képviselte magát, ahol az iskolahálózat működését és célját ismerhették meg a meghívottak.
Zsúfolásig megtelt a váci Székesegyház november 8-án, vasárnap délután négykor, amikor kezdetét vette Bogányi Gergely zongoraművész, a kisváci Regőczi Kápolna javára meghirdetett jótékonysági hangversenye. A Beer Miklós megyéspüspök fővédnökségével megrendezett koncerten mutatkozott be Vác közönségének a Bogányi-zongora.
2015. szeptember 18-án lett volna 100. esztendős a múlt századi magyar egyházi zene egyik – méltatlanul elfelejtett – kimagasló alakja: Tamás Gergely Alajos ferences zeneszerző, karnagy, zenepedagógus. 100. születésnapja, és a Kapisztrán Kórus fennállásának 70. évfordulója alkalmából az Országúti Ferences templomban 2015. október 25-én tartott hálaadó szentmise főcelebránsa Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök úr volt. A szentmisén a szerző Missa Populi II. c. műve hangzott el. A vámosmikolai templomban a gyermekek kórusa 2015. október 18-án, Tamás G. Alajosra emlékezve, gitárkísérettel énekelte el a szerző Szent Ferenc himnuszát.
A Váci Egyházmegyei Könyvtár 2015. október 26. és 30. között tartja éves nagy vásárát nyitvatartási időben. Pénteken 8-16 óráig.
Konferenciát rendeztek a váci püspöki palotában október 7-én a Váci Egyházmegyei Könyvtár alapításának 140. évfordulója és Róka János kanonok halálának 225. évfordulója alkalmából.

 <   1 ... 70 71 72 73 74 ... 129  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. február 24. szombat

Mátyás

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus így tanított az utolsó vacsorán: „Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg az én szeretetemben! Ha megtartjátok parancsaimat, megmaradtok szeretetemben, ahogy én is megtartottam Atyám parancsait, és...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.