Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Július 8-án a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban beiktatták a Szombathelyi Egyházmegye új főpásztorát, Székely Jánost, korábbi esztergom-budapesti segédpüspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottságának elnökét.
Ságújfaluban, a szent lovagkirály védelme alatt álló templomban, valamint a település központjában, 2017 június 23-tól 25-ig háromnapos ünnepségsorozatot szervezett a helyi egyházközség és a helyi önkormányzat.
A Magyar Katolikus Egyház június 29-e, Szent Péter és Pál apostolok ünnepe utáni első vasárnap, idén július 2-án tartotta a péterfillérek gyűjtését az ország katolikus templomaiban. A befolyt összeget a Szentatya karitatív céljaira fordítják.
„Isten tegye teljessé a jót, amit megkezdett benned.”

Július elsején dr. Beer Miklós megyéspüspök a váci székesegyházban diakónussá szentelte Kovács Zsoltot és Torma Zsolt Joelt, valamint Lauer Tamást, Dénes Jánost és Molnár Andrást.
„Te vagy Uram reménységem ifjúkorom óta, Uram, Benned bízom. Ne vess el engem öregségem idején, ha erőm hanyatlik, ne hagyj el engem.” (Zsolt. 70, 5. és 9.)

Pálos Frigyes prépost, őrkanonok, művészettörténész, a Váci Egyházmegyei Gyűjtemény igazgatója 2017. június 29-én délelőtt 10 órakor mutatta be rubinmiséjét, az első - Kispesten 1947. június 29-én bemutatott - miséjének 70. évfordulója alkalmából a Váci Székesegyházban.

 <   1 ... 70 71 72 73 74 ... 154  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. június 21. csütörtök

Alajos és Leila

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Amikor imádkoztok, ne szaporítsátok a szót, mint a pogányok! Azt hiszik ugyanis, hogy akkor nyernek meghallgatást, ha sokat beszélnek. Ne utánozzátok őket! Hiszen mennyei...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.