Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Különleges szentmisét tartottak október 17-én az Amerikai Egyesült Államok keleti partjának egyetlen magyar plébániáján, a New Jersey állambeli Passaicban. Balogh László atya öt volt egri szemináriumi évfolyamtársát hívta meg a tengerentúli magyar közösségbe, hogy együtt ünnepeljék ezüstmiséjüket. Az alábbiakban közölt beszámoló a szentmisét követő agapén elhangzó beszélgetések alapján készült.
Lelkinapot tartottak október 8-án a Börzsönyaljai egyházközségek, amelyen három falu: Berkenye, Nógrád és Diósjenő katolikus közösségének apraja-nagyja vett részt.
Laczkó Mihály plébánossal a szervezők azon munkálkodnak, hogy a három egyházközség megtanuljon együtt dolgozni és együtt ünnepelni. Május elején megszületett a döntés, hogy októberben megtartják a három egyházközség első közös egésznapos lelkinapját.
Ezzel jellemezhetjük a kerepesi Szent Anna Templomot, amelyben ennek megünneplésére mutatott be október 16-án ünnepi hálaadó szentmisét Dr. Varga Lajos a Váci egyházmegye segédpüspöke.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, Veres András püspök a római központú Laudato si’ Movement (LSM) teremtésvédelmi mozgalom delegációjával, Cecilia Dall’Oglioval, az európai programokért felelős igazgatóhelyettessel és Elena Attanasival, az Európáért felelős programkoordinátorral találkozott október 14-én.
Avilai Nagy Szent Teréz liturgikus emléknapján, október 15-én, szombaton délelőtt koncelebrált ünnepi szentmisét mutatott be az újbudai Magyar Szentek Templomában Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök. A szertartást követően került sor az idei Caritas Hungarica díjak átadására. A Váci Egyházmegyében BAKÓ JÓZSEFNÉ, SZAJBERT ISTVÁNNÉ és VIDA SÁNDORNÉ vehette át az elismerést.  

 <   1 ... 92 93 94 95 96 ... 489  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 28. csütörtök

Gedeon és Johanna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Húsvét ünnepe előtt történt. Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor ebből a világból vissza kell térnie az Atyához. Mivel szerette övéit, akik a világban voltak, még egy végső jelét adta szeretetének. Vacsora...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.