Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Győzd le a közömbösséget és szerezd meg a békét!

1. Isten nem közömbös! Istennek számít az emberiség, Isten nem hagyja magára az embert! Az új év kezdetén ezzel a mély meggyőződésemmel kívánok bőséges áldást és békét a remény jegyében minden férfi és nő, a világ minden családja, népe és nemzete számára, az államfőknek, kormányfőknek és a vallási vezetőknek.
Gondolatébresztő interjúkötet jelent meg Karácsony alkalmából Dr. Beer Miklós váci megyéspüspökkel. A Réti József által szerkesztett könyvben szó esik világunkról, az egyházról és a hit titkairól. Püspök atya hangsúlyosan szól a menekültkérdésről, annak hátteréről és arról, valójában mi veszélyezteti kereszténységünk jövőjét. Tudjuk-e az örök élet távlatából szemlélni világunk eseményeit? – teszi fel a kérdést.
2015. december 10.
Ferenc pápa december 8-án, a Szeplőtelen fogantatás ünnepén, nyitotta meg az irgalmasság rendkívüli szentévét. Mi a kórházban évek óta osztogatjuk az Irgalmas Jézus szentképet, ami általában megnyitja a betegek emberek szívét.

Október végén egy olyan gondolat érkezett meg hozzánk és maradt benne mélyen a lelkünkben, hogy az irgalmasság rendkívüli szentévének a megnyitása egy nagy lehetőség: tarthatnánk ebből az alkalomból egy 24 órás szentségimádást.
Egy szentmise keretében zárta le Beer Miklós megyéspüspök a Váci Egyházmegye zsinatát, és nyitotta meg, Ferenc pápával egy időben, az Irgalmasság Szentévét Vácott, a Szeplőtelen Fogantatás főünnepén. A zsúfolásig megtelt székesegyházban az egyházmegye papsága töltötte meg a szentélyt, míg a világi szolgálattevők és a hívek a padokat és az állóhelyeket foglalták el. A szentmisén a székesegyház Szent Cecília kórusa és a Kórusiskola kisdiákjai adtak zenei szolgálatot.
A hit földbe rejtett kincs, amelyet ki kell bányászni – mondta Beer Miklós váci megyéspüspök a bányászok védőszentjének, Szent Borbálának az ünnepén, december 4-én tartott szentmisén a budapesti sziklatemplomban. A szertartáson igét hirdetett Fabiny Tamás evangélikus püspök - tudósít a Magyar Kurír.

 <   1 ... 93 94 95 96 97 ... 154  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. június 20. szerda

Rafael

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Hallottátok, hogy ezt mondták: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet! Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.