Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Szeptember végén 130 fő részvételével zajlott le Vácon az országos Ifjúságpasztorációs konferencia. Videós tudósításunk által átélhetjük a rendezvény hangulatát, a szervezők és résztvevők megszólalásaival pedig személyes élménybeszámolókkal is gazdagodhatunk.
Nem csökkent a lelkesedés az önkénteskedés iránt: nyolcezren jelentkeztek, de végül ennél is többen, közel 9000-en vettek részt október 6. és 9. között a 15. alkalommal megrendezett 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akcióban határon innen és túl. 100 településen több mint 200 ökológiai, fejlesztő vagy szociális feladatot valósítottak meg ezen a hétvégén az erdőtelepítéstől elkezdve a parkrendezésen és szemétszedésen át egészen az idősotthon lakóival szervezett közös programokig.
„Egészen szép vagy, Mária” – Mária-ünnepek az esztendőben, Boldogasszony a magyar népi vallásosságban címmel indít országos kutató és alkotó pályázatot az Apor Vilmos Katolikus Főiskola. A háromfordulós verseny témája kapcsolódik a Hon- és népismeret tantárgy tanítása során megismert szellemi kulturális örökséghez, amelynek része a Mária-tisztelet zarándok és búcsú hagyománya is. A pályázatra általános iskolák felső tagozatos diákjai jelentkezhetnek 2022. október 21-ig.
Assisi Szent Ferenc ünnepén, október 4-én mutatták be Rómában a Laudato si’ kezdetű enciklika alapján készült dokumentumfilmet.
Szűz Mária, a Magyarok Nagyasszonya ünnepén, október 8-án, szombaton ismét megtelt a máriaradnai kegytemplom tágas hajója. Ezúttal a magyar hívek érkeztek a temesközi régió legismertebb Mária-kegyhelyére a temesvári egyházmegye több plébániájáról, valamint az anyaországból. Pál József Csaba megyéspüspök meghívására a szentmisét Marton Zsolt váci főpásztor mutatta be, koncelebrált a jelen lévő lelkipásztorok népes csoportja.

 <   1 ... 97 98 99 100 101 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 20. szombat

Tivadar

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben, amikor Jézus Kafarnaumban az élet kenyeréről beszélt, tanítványai közül, akik (szavait) hallották, többen azt mondták: „Kemény beszéd ez. Ugyan ki hallgatja?” Jézus tudta, hogy tanítványai...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.03.07.
    HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A VÁCI EGYHÁZMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNYBEN
  • 2024.04.20.
    JUBILEUMI KONFERENCIA – A VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI ÉS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLATÁNAK 20 ÉVES ÉVFORDULÓJÁRA
  • 2024.04.21.
    A TONEHEIM NORVÉG KÓRUS IDEI KONCERTJE
  • 2024.04.21.
    FERENC PÁPA ÜZENETE A HIVATÁSOK 61. VILÁGNAPJÁRA
  • 2024.04.25.
    NE FÉLJ, NEM ÍTÉLLEK EL - MAGZATVESZTŐK LELKIGYAKORLATA
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.