Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉSMISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Égigérő zöldfelületek Barnagtól Vácig - KlímaSztár díjjal ismerték el a mintaértékű települési zöldfelület gazdálkodásokat.

Öt hazai település - Barnag, Debrecen, Kecskemét, Újpest és Vác - mintaértékű zöldfelület-kezelési gyakorlatai nyerték el az Éghajlatvédelmi Szövetség KlímaSztár 2024 díjait. A díjakat Nagykovácsiban, a Teleki-Tisza kastélyban, a Zöld Civil Szervezetek Országos Találkozójának keretében szervezett szakmai programon vehették át a területek kezelésében közreműködő önkormányzatok és szervezetek képviselői.
Jubileumot ünnepeltek a PART, azaz a Pasztorális Referensek Tanácsának tagjai, május 14-én már tizedik alkalommal gyűltek össze, hogy munkafolyamataikat összehangolva együtt építsék egyházmegyénket. Az alkalmon részt vevők a Krisztus-központú vezetésről hallhattak előadást Kovács Zsolt atya tolmácsolásában, a napot pedig személyes megosztással és közös ünnepléssel zárták.
Az élet értelméről és céljáról szóltak az idei tavaszi Nagymarosi ifjúsági Találkozó előadásai, csoportbeszélgetései május 25-én. A főelőadást Simon Dávid egyetemi lelkész, a Győri Egyházmegye papja tartotta, a szentmise főcelebránsa Székely János szombathelyi megyéspüspök volt.
Május 23-án, csütörtökön tartották a Gödöllői Premontrei Apátság Szent Ágoston-templomának átadóünnepségét. Az eseményen elsőként Balogh Péter Piusz OPraem gödöllői apát mondott köszöntőt. A templom szentelésére később kerül sor. A Magyar Kurír tudósítását olvashatják.
Idén 270 éves a Belvárosi Szentháromság templom, melyet egy hónapig tartó rendezvénysorozattal ünnepelnek a szolnoki hívek. A nyitóprogram a plébánia udvarán rendezett "Pünkösdi Majális" volt, amely a korábbi évekhez hasonlóan különféle közösségi programmal várta az érdeklődőket.

 <   1 2 3 ... 500  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. május 28. kedd

Csanád és Emil

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

A gazdag ifjúval folytatott beszélgetés után Péter apostol megszólalt, és ezt mondta Jézusnak: „Nézd, mi mindent elhagytunk, és követtünk téged.” Jézus így válaszolt: „Bizony mondom nektek, mindenki, aki értem...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.