Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

2022. október 1. és november 28. között népszámlálás lesz Magyarországon. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) arra buzdít minden magyar katolikust, hogy bátran vállalja vallási hovatartozását.

A népszámlálás nagyon fontos esemény nemcsak Magyarország, de a magyar katolikusok számára is.
Szeptember 1. és 8. között tartották az utóbbi években szentelt katolikus püspökök szokásos római képzési fórumának első turnusát a Krisztus Légiója egyetemi kollégiumban, mintegy 150 püspök részvételével. Magyar részről Kovács Gergely gyulafehérvári érsek, segédpüspöke, Kerekes László, valamint Marton Zsolt váci főpásztor vett részt, akivel a zárónapon Vértesaljai László SJ készített interjút.
Szeptember 9-én, pénteken Balassagyarmaton közös tanévkezdő Veni Sancte szentmisét tartottak a Váci Egyházmegye fenntartásában működő nevelési-oktatási intézmények. A Szentlélek-hívó szentmisét Marton Zsolt püspök mutatta be a balassagyarmati Szentháromság Főplébánián, majd az ünnepség a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban folytatódott, amely a 2022-23-as tanévben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A szentmisén és tanévnyitó ünnepségen részt vett Balla Mihály a térség országgyűlési képviselője és a Csach Gábor polgármester is.
Fontos állomásához érkezett a 2023-as püspöki szinódus tizenhatodik rendes közgyűléséhez vezető folyamat. A nyár folyamán – a legtöbb helyen ünnepélyes keretek között – lezárult az egyházmegyei szakasz. Ebből az alkalomból beszélgettünk Németh Gáborral, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia irodaigazgatójával.
2022. szeptember 5.
A főbb tudnivalók:

Pályázat aktuális benyújtási határideje: 2022. október 10.

Postai úton – Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága 2601 Vác, Pf. 87.

Részletes tudnivalók az EKIF honlapon:

 <   1 ... 100 101 102 103 104 ... 489  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 28. csütörtök

Gedeon és Johanna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Húsvét ünnepe előtt történt. Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor ebből a világból vissza kell térnie az Atyához. Mivel szerette övéit, akik a világban voltak, még egy végső jelét adta szeretetének. Vacsora...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.