Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

A Vác-Alsóvárosi Plébánia idén is megszervezte Mustármag hittantáborát. A változatos és kalandos programról alább olvashatják a szervező katekéták beszámolóját. A Váci egyházmegyében 2022-ben közel 9000 fő részvételével valósulnak meg nyári gyermek-, ifjúsági és családos táborok.
A Váci Világi Vigalom rendezvény keretében július 23-án szombaton este 7 órakor koncertezik a Székesegyház Szent Cecília Kórusa a váci Fehérek templomában.
1866-ra vezetik vissza a karancssági Szentkút történetét, amikor egy fiatal legénynek látomásai voltak. A kút vizének a hagyomány szerint gyógyító hatása volt. A kút mellett 1948-ban épült meg a lourdes-i barlang. A zarándokhelynek Mindszenty József bíboros hercegprímás évente két nyilvános szentmisét engedélyezett, egyik a Kármelhegyi Boldogasszony ünnepéhez kötődik. Dénes Katalin beszámolóját olvashatják alább az idei ünnepről.
A Családok X. római Világtalálkozóján az MKPK Családiroda szervezésében tizenegy fős magyar delegáció vett részt. Köztük volt Takács Bálint és felesége Zsófia Gödről, akik nemcsak a plébániai közösségükben segítik a családokat, hanem Marton Zsolt, az MKPK Családbizottsága elnökének felkérésére tavaly országos szinten is bekapcsolódtak a magyar családpasztorációs feladatokba.
A nyári szünet első hetében június 20-tól 24-ig Nagymaroson, a plébánián Csáki Tibor atya vezetésével napközis tábort szerveztek a hittanos gyermekek részére, majd június 27-től  július 1-ig Dömösön a plébánián táboroztak a nagymarosi plébániaközösség hittanosai.

A két beszámoló alább olvasható.

 <   1 ... 111 112 113 114 115 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 18. csütörtök

Andrea és Ilma

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

A kenyérszaporítás utáni napon Jézus így szólt a sokasághoz: „Senki sem jöhet hozzám, ha nem vonzza az Atya, aki küldött engem. Én feltámasztom őt az utolsó napon. A prófétáknál ezt olvassuk: „Mindnyájan...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.03.07.
    HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A VÁCI EGYHÁZMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNYBEN
  • 2024.04.20.
    JUBILEUMI KONFERENCIA – A VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI ÉS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLATÁNAK 20 ÉVES ÉVFORDULÓJÁRA
  • 2024.04.21.
    A TONEHEIM NORVÉG KÓRUS IDEI KONCERTJE
  • 2024.04.25.
    NE FÉLJ, NEM ÍTÉLLEK EL - MAGZATVESZTŐK LELKIGYAKORLATA
  • 2024.04.25.
    X. KERESZTÉNY NEVELÉSTUDOMÁNYI KONFERENCIA
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.