Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Hatvanban a zuhogó eső sem tántorította el a helybélieket, hogy szombaton megtartsák az újjáépített Zagyva-híd hivatalos hídavató és névadó ünnepségét. Igaz, már jó ideje birtokba vették a helybéliek és az átutazók a hidat, de most jött el a hivatalos ceremónia ideje. A hidat a város nagy szülöttéről, Boldog Meszlényi Zoltán vértanú püspökről nevezték el, aki 59 évesen, 1951. március 4-én, a Rákosi-éra hírhedt kistarcsai internálótáborában adta életét Krisztusért és a rábízottakért.
2015. szeptember 24-én, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház kápolnájában 24 órás szentségimádásra jöttek össze a kórház betegei és dolgozói, immár második alkalommal. Az alkalom kezdő szentmiséjét Dr. Faragó Artúr, a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának vezetője, Csák András, balassagyarmati káplán és Horváth József, dejtári plébános mutatta be.
Alább közöljük a hirado.hu, a világhálón szeptember 23-án megjelent interjúját a váci megyéspüspökkel. Beer Miklós a migrációs helyzetről, az egyén és az állam felelősségéről is beszél, ahogy arról is, miért mond igent szinte minden újságírói felkérésre, érkezzék az bármely „oldalról”.
A cikk forrása: hirado.hu/R.J. Fotók: MTI
„Boldog a nép, amely tud ünnepelni, és Arcod fényében járhat Uram!”
/ 88. Zsoltár 16. v./
Isten azt akarja, hogy emlékezzünk mit tett Ő értünk és erre csak a hála és a még nagyobb odaadás, lehet a válasz.
A Szentatya, 2015. szeptember 21-ei hatállyal, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspökévé nevezte ki Palánki Ferenc egri segédpüspököt, az Egri Főegyházmegye általános helynökét. Egyházmegyénk egykori papjának ezúton is kívánjuk a Szentháromság Egy Isten bőséges kegyelmét és áldását, apostoli szolgálatának új állomásán!
Alább a Püspöki Konferencia Titkárságának közleményét olvashatják.

 <   1 ... 112 113 114 115 116 ... 169  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. szeptember 24. hétfő

Gellért és Mercédesz

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egyszer így beszélt tanítványaihoz: Ha valaki lámpát gyújt, nem takarja le, vagy nem rejti az ágy alá. Inkább felteszi a tartójára, hogy aki belép a házba, világosságot találjon. Semmi sincs elrejtve, ami...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.