Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Május 15-én Ferenc pápa tíz új szentet avatott. Az oltárra emeltek között volt Charles de Foucauld francia szerzetespap is. Az ünnepi szentmisére Rómába érkezett Urr Zsolt Ipoly monori plébános egy tizenöt fős zarándokcsoporttal. A plébániához tartozik Vasad filia is, ahol Charles de Foucauld egyetlen magyarországi emlékhelye található. Urr Zsolt Ipolyt a szenttéavatási liturgia után  a Magyar Kurír munkatársa kérdezte. 
Pintér Balázs érettségi után egyből a papi hivatás mellett döntött; 19 évesen jelenleg ő a Váci Egyházmegye legfiatalabb kispapja. Tavaly szeptemberben kezdte meg tanulmányait a kismarosi előkészítő szeminárium nulladik évfolyamán. A szeminaristáknak a Kafarnaum-ház ad otthont, mely a kismarosi ciszterci nővérek monostorának területén található. Balázst a szemináriumban eltöltött nyolc hónapjáról és személyes meghívástörténetéről kérdeztük.
A Katolikus Családszervezetek Európai Szövetsége (Federation of Catholic Family Associations in Europe – FAFCE) május 4-én Vácon tartotta közgyűlését a Piarista Kilátó Központban, számos főpásztor részvételével. Vincenzo Bassi, a FAFCE elnöke válaszolt kérdéseinkre a szervezet céljairól, az előttük álló kihívásokról.
Marton Zsolt váci megyéspüspök ünnepi szentmise keretében három település – Nógrád, Berkenye, Diósjenő - 29 fiatalját bérmálta meg május 8-án, Jó Pásztor vasárnapján. Az alábbiakban Bőgér Eszter közösségszervező személyes hangvételű írását olvashatják az ünnepről.
Már mi is beszámoltunk arról, hogy május 4. és 6. között Vácon tartotta idei konferenciáját a Katolikus Családszervezetek Európai Szövetsége (FAFCE). A találkozón megszólaltattuk Marton Zsolt családreferens püspököt, aki szerint „a család minden lelkipásztorkodásnak az alapja kell, hogy legyen, hiszen, ha a család meg van szólítva, akkor mindenki meg van szólítva”.

 <   1 ... 123 124 125 126 127 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 19. péntek

Emma

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor Kafarnaumban Jézus az élet kenyerének mondta önmagát, vita támadt a zsidók között: „Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?” – kérdezték. Jézus így felelt nekik: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.03.07.
    HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A VÁCI EGYHÁZMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNYBEN
  • 2024.04.20.
    JUBILEUMI KONFERENCIA – A VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI ÉS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLATÁNAK 20 ÉVES ÉVFORDULÓJÁRA
  • 2024.04.21.
    A TONEHEIM NORVÉG KÓRUS IDEI KONCERTJE
  • 2024.04.25.
    NE FÉLJ, NEM ÍTÉLLEK EL - MAGZATVESZTŐK LELKIGYAKORLATA
  • 2024.04.25.
    X. KERESZTÉNY NEVELÉSTUDOMÁNYI KONFERENCIA
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.