Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

A Püspöki palota egykori gazdasági épülete jelenleg komoly átépítésen megy keresztül. A 2022. év végéig megújuló tömbben konferenciatermet, kápolnát, 600 fős központi konyhát, kávézót alakítanak ki. A bontás során középkori pincelejáratot tártak fel.
Március 25-én bűnbánati szertartás keretében Ferenc pápa felajánlja Oroszországot és Ukrajnát Mária Szeplőtelen Szívének. A Szentatya felhívására püspökök és papok is csatlakoznak a felajánló imához. A szertartást a Duna World élőben közvetíti.
Március 22-én, kedd este admissziót ünnepeltek a Központi Szeminárium kispapi kápolnájában. Az admisszió (vagy más néven jelölés) egy liturgikus szertartás, amelynek révén az Egyház az állandó diakonátusra vagy az áldozópapságra készülőket a szentelés előtt a jelöltek közé felveszi. Egyházmegyénkből két papnövendék, Szabó Gábor és Urbán Gábor is megkapták jelölésüket. Rajtuk kívül még Bakos Áron, Szarka Zoltán és Szlama Ákos papnövendékek admissziójára került sor.
Sajtónyilvános bemutató napot tartott  március 24-én az AVKF Budapesti Campusán, ahol a résztvevők megismerkedhettek a főiskolán induló, egyedülálló 3D tanulás pedagógus továbbképzéssel és a képzés során használt eszközökkel, a 3D modellezéssel és nyomtatással, valamint a VR tananyagokkal is.
Március 19-én ünnepélyes liturgia keretében áldotta meg Marton Zsolt váci megyéspüspök a felújított egykori ferences, szolnok-belvárosi Szentháromság-templomot és rendházat. A nagyszabású munkálatok során nemcsak a külső homlokzat újult meg, hanem a templom belső is, valamint bővítették az urnatemetőt.

 <   1 ... 129 130 131 132 133 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 19. péntek

Emma

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor Kafarnaumban Jézus az élet kenyerének mondta önmagát, vita támadt a zsidók között: „Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?” – kérdezték. Jézus így felelt nekik: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.03.07.
    HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A VÁCI EGYHÁZMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNYBEN
  • 2024.04.20.
    JUBILEUMI KONFERENCIA – A VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI ÉS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLATÁNAK 20 ÉVES ÉVFORDULÓJÁRA
  • 2024.04.21.
    A TONEHEIM NORVÉG KÓRUS IDEI KONCERTJE
  • 2024.04.21.
    FERENC PÁPA ÜZENETE A HIVATÁSOK 61. VILÁGNAPJÁRA
  • 2024.04.25.
    NE FÉLJ, NEM ÍTÉLLEK EL - MAGZATVESZTŐK LELKIGYAKORLATA
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.