Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Március 22-én, kedd este admissziót ünnepeltek a Központi Szeminárium kispapi kápolnájában. Az admisszió (vagy más néven jelölés) egy liturgikus szertartás, amelynek révén az Egyház az állandó diakonátusra vagy az áldozópapságra készülőket a szentelés előtt a jelöltek közé felveszi. Egyházmegyénkből két papnövendék, Szabó Gábor és Urbán Gábor is megkapták jelölésüket. Rajtuk kívül még Bakos Áron, Szarka Zoltán és Szlama Ákos papnövendékek admissziójára került sor.
Sajtónyilvános bemutató napot tartott  március 24-én az AVKF Budapesti Campusán, ahol a résztvevők megismerkedhettek a főiskolán induló, egyedülálló 3D tanulás pedagógus továbbképzéssel és a képzés során használt eszközökkel, a 3D modellezéssel és nyomtatással, valamint a VR tananyagokkal is.
Március 19-én ünnepélyes liturgia keretében áldotta meg Marton Zsolt váci megyéspüspök a felújított egykori ferences, szolnok-belvárosi Szentháromság-templomot és rendházat. A nagyszabású munkálatok során nemcsak a külső homlokzat újult meg, hanem a templom belső is, valamint bővítették az urnatemetőt.
Március 19-én Vácon találkoztak tavaszi szakmai napjukra a Váci Egyházmegye hitoktatói. A járványidőszak lecsengésével újra személyes jelenléttel megtartott továbbképző alkalom új módszerekkel, kezdeményezésekkel ismertette meg a hitoktatókat, amelyek segíthetik mindennapi munkájuk megújítását.
Hosszú szünet után ismét személyes részvétellel rendezhették meg a családpasztorációs papi találkozót a Katolikus Pedagógiai Intézetben. Március 18-án római és görögkatolikus papok, állandó diakónusok járták körül Marton Zsolt, váci püspök, az MKPK családreferens püspöke vezetésével a családpasztorációs munka legfontosabb kérdéseit. A Magyar Kurír tudósítását olvashatják az eseményről.

 <   1 ... 131 132 133 134 135 ... 494  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 24. szerda

György

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus hangos szóval hirdette: Aki bennem hisz, nem énbennem hisz, hanem abban, aki küldött engem. Aki engem lát, azt látja, aki küldött engem. Én világosságul jöttem e világra, hogy aki bennem hisz, ne maradjon...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.03.07.
    HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A VÁCI EGYHÁZMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNYBEN
  • 2024.04.24.
    CIGÁNY/ROMA NEMZETISÉGŰ VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY
  • 2024.04.25.
    NE FÉLJ, NEM ÍTÉLLEK EL - MAGZATVESZTŐK LELKIGYAKORLATA
  • 2024.04.25.
    X. KERESZTÉNY NEVELÉSTUDOMÁNYI KONFERENCIA
  • 2024.04.28.
    A MEG NEM SZÜLETETT GYERMEK SZOBRA A FEHÉREKNÉL
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.