Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Szeptember 14-én, a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén szombat 16 órakor tartottuk Salgótarjánban a Bóna Kovács Károly által 1938-ban készített stációk felújítás utáni felszentelési ünnepségét. Nagy összefogással készültünk. A város újíttatta fel a stációkat; a munkát Magyar Képzőművészeti Egyetem végzős restaurátor-hallgatója Tarnovean Katona Tamás aki végezte el, tanárai szakvezetésével. Az eredeti alkotások restaurálása mellett, a domborművek kültéren elhelyezhető hű másolatai is elkészültek. Az eredeti és helyreállított domborműveket a Dornyay Béla Múzeumban láthatta a közönség. Mivel egész délelőtt és kora délután is szakadt az eső, ezért a múzeumban levő eredeti stációképeket áldotta meg dr. Beer Miklós püspök atya az ünnepi beszéd elhangzása után, amit Székyné dr. Sztrémi Melinda polgármester mondott.
A váci Cházár András Szakiskola adott otthont szeptember 13-14-én az Ifjúsági Iroda legújabb szervezésű programjának, amelyben a cél az volt, hogy a táborokban szolgálók itt végre tartalmasan kikapcsolódhassanak. Az eseményről Tóth Klárit, ifjúsági irodavezetőt, a rendezvény egyik szervezőjét kérdeztük:
2013. szeptember 14-én, Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén, hol szitáló, hol szakadó esőben zarándokolta végig a több mint 20 kilométeres távot a Galga völgyében Aszód, Bag, Hévízgyörk, Galgahévíz, Tura és Kartal római katolikus népe. A zarándokok számára megjelentetett imafüzet bevezetőjében többek között ezt írja Karácsondi Mihály, bagi plébános atya: „Most induló zarándoklatunkkal az a célunk, hogy a bűn és a világ által ütött sebek gyógyulását elősegítsük, minél inkább megakadályozzuk az újabb sebek keletkezését itt, a saját környezetünkben és egész hazánkban is. Ugyanakkor szeretnénk azért is imádkozni, hogy képesek legyünk gyermekeink, a jövő nemzedék lelkét tisztán megőrizni a világ és a bűn szennyétől.”
2013. szeptember 16.
Szarvas András atyát szeptember 20-án, pénteken 10 órakor szentmise keretében búcsúztatják el a cibakházi templomban. Temetése ugyanaznap délután ötkor kezdődik, a nógrádi templomban.
Szeptember 10-én debütált a váci Credo-házban az az előadássorozat, melyben Pálos Frigyes atya mutatja be a hallgatóknak érdekes történetekkel és adatokkal az Egyházmegyei Múzeumot.

 <   1 ... 131 132 133 134 135 ... 154  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. június 19. kedd

Gyárfás

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus a hegyi beszédben ezt mondta tanítványainak: „Hallottátok, hogy ezt mondták: Szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet! Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.