Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága első alkalommal szervezett teremtésvédelmi találkozót a Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban november elején, melynek szakmai hátterét a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület munkatársai és önkéntesei biztosították.
A találkozón a személyes és szakmai ismerkedésen felül elméleti és gyakorlati képzést, valamint lelki elmélyülést kaptak a résztvevők. A Váci Egyházmegyéből Ferencz Zoltán társadalomkutató, egyházmegyei teremtésvédelmi referens és Halupka Gábor geológus, a Nagymarosi Karitász tagja volt jelen a kétnapos rendezvényen. Őket kérdeztük tapasztalataikról.
A Szombathelyi Egyházmegye védőszentjét, Szent Márton püspököt ünnepelték november 13-án a szombathelyi székesegyházban. A koncelebrált szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be, aki prédikációjában Szent Márton három „lelki ruhájáról” beszélt.
Építészeti ismeretterjesztő konferencia a Nagyboldogasszony székesegyház restaurálásáról, korszerűsítéséről

Hónapokkal ezelőtt – a kormány csaknem 4 milliárd forintos címzett támogatásával – megkezdődött a váci Nagyboldogasszony székesegyház átfogó (rekonstruáló, szépítő és korszerűsítő) belső felújítása, ha minden a tervek szerint alakul, a jövő évben, a dóm felszentelése 250. évfordulójának esztendejében végeznek a munkával a restaurátor mesterek és más szakemberek.
Az Ember a Kórházban Közhasznú Alapítvány karácsony közeledtével a Váci Irgalmasrendi Kórházban a kórtermeket, tájképekkel és evangéliumi jeleneteket ábrázoló képekkel szeretné díszíteni, otthonosabbá tenni.

Fogjunk össze és tegyük szebbé kórházban fekvő beteg testvéreink mindennapjait!
2021. november 4-ei hatállyal Marton Zsolt váci püspök Paszternák Tamás atyát, jelenlegi püspöki titkárt pasztorális helynökké nevezte ki. Feladatai közé tartozik az egyházmegye pasztorációjának szervezése és felügyelete és az egyházmegyei tanácsadó testületek pasztorális működésének segítése, koordinálása, a pasztorális szakterületek tevékenységének figyelemmel kísérése. A kinevezés 10 éves időtartamra szól.

 <   1 ... 144 145 146 147 148 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 20. szombat

Tivadar

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben, amikor Jézus Kafarnaumban az élet kenyeréről beszélt, tanítványai közül, akik (szavait) hallották, többen azt mondták: „Kemény beszéd ez. Ugyan ki hallgatja?” Jézus tudta, hogy tanítványai...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.03.07.
    HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A VÁCI EGYHÁZMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNYBEN
  • 2024.04.20.
    JUBILEUMI KONFERENCIA – A VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI ÉS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLATÁNAK 20 ÉVES ÉVFORDULÓJÁRA
  • 2024.04.21.
    A TONEHEIM NORVÉG KÓRUS IDEI KONCERTJE
  • 2024.04.21.
    FERENC PÁPA ÜZENETE A HIVATÁSOK 61. VILÁGNAPJÁRA
  • 2024.04.25.
    NE FÉLJ, NEM ÍTÉLLEK EL - MAGZATVESZTŐK LELKIGYAKORLATA
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.