Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

2015. november 26.
Dr. Varga Lajos szentmiséjével és nagyszabású hangversennyel ünnepelte jubileumát az énekkar. A segédpüspök megemlékezett az énekkar alapítójáról és a kórustagok hűségéről. Dr Beer Miklós megyéspüspök a szentmise után köszöntötte és méltatta a Cecília Kórust. A székesegyház karnagya az alábbi írásával ünnepli a jeles évfordulót:
"Vác Város Szociális Munkáért" kitüntetésben részesült november 9-én Jéger Sándorné beteglátogató önkéntes, a Váci Egyházmegyei Hatóság Kórházlelkészi Szolgálatának munkatársa. Alább a Kórházlelkészi Szolgálat honlapjának cikkéből idézünk.
A váci székhelyű Váci Egyházmegye és a Don Bosco Szalézi Társaságának konzorciuma pályázatot nyújtott be 2015. június 25-én a KEOP-7.13.0/15 kódszámú „Egyházi épületek 2014-2020 időszakban megvalósuló energiahatékonysági fejlesztéseinek előkészítése” című konstrukcióra, melynek támogatói döntésére 2015. augusztus 18-án került sor. A Támogatói Okirat 2015. október 6-án lépett hatályba, mely 87,49 millió Ft-os támogatási összeget foglalt magába. A projekt az Európai Unió finanszírozásával valósulhat meg, 100%-os támogatási intenzitás mellett.
2015. november 11.
2016. július 25. és 31. között Krakkóban kerül sor a következő Ifjúsági Világtalálkozóra. A világ katolikus ifjúságának legnagyobb rendezvényére több millió fiatalt, köztük több ezer magyart várnak a szervezők. A közelmúltban nyílt meg a krakkói IVT magyar nyelvű honlapja (www.krakko2016.hu) - jelenti az MKPK Sajtószolgálata.
Az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága és Váci Egyházmegye Vidékfejlesztési Iroda együttműködéséből induló Mezőgazdasági Szakkör és Tankert szakmai fóruma és műhelymunkája 2015. 11. 06-ai napon került megrendezésre. Az előadók az iskolakertek tervezésének és fenntarthatóságának fontosságára is felhívták a figyelmet, illetőleg a már működő tankerteket mutatták be. Az Iskolakertekért Alapítvány is képviselte magát, ahol az iskolahálózat működését és célját ismerhették meg a meghívottak.

 <   1 ... 145 146 147 148 149 ... 205  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. március 18. hétfő

Ede és Sándor

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

A hegyi beszédben Jézus így szólt tanítványaihoz: „Legyetek irgalmasok, amint mennyei Atyátok is irgalmas. Ne mondjatok ítéletet senki fölött, s akkor fölöttetek sem ítélkeznek. Ne ítéljetek el senkit, s akkor titeket sem...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.