Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Örömteli átadó ünnepség keretében hivatalosan is átadták Dunakeszin a Krisztus Király Római Katolikus Általános Iskola épületegyüttesét, amelyet Marton Zsolt váci megyéspüspök áldott meg 2021. november 19-én. A rendezvényen egyházi és világi vezetők az iskola pedagógusai és fellépő diákjai vettek részt; a szülők és a többi diák online módon kapcsolódhatott be az eseménybe.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottsága első alkalommal szervezett teremtésvédelmi találkozót a Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban november elején, melynek szakmai hátterét a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület munkatársai és önkéntesei biztosították.
A találkozón a személyes és szakmai ismerkedésen felül elméleti és gyakorlati képzést, valamint lelki elmélyülést kaptak a résztvevők. A Váci Egyházmegyéből Ferencz Zoltán társadalomkutató, egyházmegyei teremtésvédelmi referens és Halupka Gábor geológus, a Nagymarosi Karitász tagja volt jelen a kétnapos rendezvényen. Őket kérdeztük tapasztalataikról.
A Szombathelyi Egyházmegye védőszentjét, Szent Márton püspököt ünnepelték november 13-án a szombathelyi székesegyházban. A koncelebrált szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be, aki prédikációjában Szent Márton három „lelki ruhájáról” beszélt.
Építészeti ismeretterjesztő konferencia a Nagyboldogasszony székesegyház restaurálásáról, korszerűsítéséről

Hónapokkal ezelőtt – a kormány csaknem 4 milliárd forintos címzett támogatásával – megkezdődött a váci Nagyboldogasszony székesegyház átfogó (rekonstruáló, szépítő és korszerűsítő) belső felújítása, ha minden a tervek szerint alakul, a jövő évben, a dóm felszentelése 250. évfordulójának esztendejében végeznek a munkával a restaurátor mesterek és más szakemberek.
Az Ember a Kórházban Közhasznú Alapítvány karácsony közeledtével a Váci Irgalmasrendi Kórházban a kórtermeket, tájképekkel és evangéliumi jeleneteket ábrázoló képekkel szeretné díszíteni, otthonosabbá tenni.

Fogjunk össze és tegyük szebbé kórházban fekvő beteg testvéreink mindennapjait!

 <   1 ... 146 147 148 149 150 ... 494  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 26. péntek

Ervin

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: „Elmegyek, és helyet...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.