Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

A Váci Egyházmegye és a rokonság fájó szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy szeretett paptestvérünk MÁNDOKI GYÖRGY nyugalmazott plébános, 2021. augusztus 1-én, életének 77., papságának 54. évében szentségekkel megerősítve hazatért az Úrhoz.
Marton Zsolt váci püspök 2021. augusztus 4-én adott tájékoztatást a jövőre 250 éves székesegyház felújításáról. Az épület nemcsak a katolikusoknak fontos, hanem a nemzeti kultúrának is kincse és a város szimbóluma. A váci dóm rekonstrukciója a Magyar Kormány jelentős támogatásával valósul meg.
A Missziós keresztet 2021. július 17-20-a között a ságújfalui Szent László templom fogadta be. A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós szimbólumához csaknem harminc - közeli és távolabbi - településről érkeztek zarándokok.
Mátraverebély-Szentkúton Szent Anna és Joachim ünnepén, július 25-én megtelt a kegyhely szabadtéri része: az ország különböző pontjairól nagyszülők érkeztek, ki-ki unokájával, családjával, hogy Isten áldását kérjék hivatásuk betöltésére. A szentmisét Veres András győri megyéspüspök, a püspöki konferencia elnöke mutatta be, koncelebrált Marton Zsolt váci megyéspüspök, a testület családreferense.
A váci piarista templomban szentmise keretében köszöntötték a váci segédpüspököt, Dr. Varga Lajos Miklóst püspökké szentelésének 15. évfordulója alkalmából. A szentmisét a jubiláns, valamint Marton Zsolt váci megyéspüspök, Dr. Beer Miklós nyugalmazott megyéspüspök és Dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek közösen mutatták be. A szertartásra nagyszámban érkező paptársak mellett azokról a településekről is jöttek hívek, ahol az ünnepelt korábban szolgálatot teljesített.

 <   1 ... 158 159 160 161 162 ... 494  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 26. péntek

Ervin

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: „Elmegyek, és helyet...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.