Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Idén is kérjük támogassa adója 1%-val a Magyar Katolikus Egyházat!
Betörtek Szolnokon az újvárosi Szentlélek-templomba, a vandálok által okozott kár körülbelül félmillió forint - közölte a Kőrösi úti katolikus temető bejáratánál levő templom plébánosa hétfőn az MTI-vel. Föltörték a tabernákulumot és szétszórták az Oltáriszentséget. Tizennyolc réz gyertyatartót elvittek.
Ságújfalu. Szentes Attila polgármester 2015-ben pályázatot nyújtott be a templomkertben álló kereszt felújítására, ami sikeresnek bizonyult. Ez az I. és a II. világháborúban elhunyt és eltűnt hősök neveit tartalmazza. A pályázaton a község egymillió forintot nyert erre a nemes célra, a fennmaradó összeget pedig adományokból gyűjtötték össze. A Nógrád Megyei Hírlap tudósítása.
Salgótarjánban is a húsvéti előkészületekhez tartozik, hogy minden évben újra és újra átéljük Jézus keresztútját. Még hitelesebbé teszi mindezt, ha nem csak átérezzük, de végig is járjuk „vele” mindezt... Természetesen mi nem érezzük azokat a fájdalmakat, amelyeket ő érzett, de belegondolunk, hogy min is ment át értünk, emberekért. És vajon miért is tette mindezt? Erre nagyon könnyű a válasz: mert végtelenül szeretett, most is szeret és mindig is szeretni fog minden embert.
A Nógrád Megyei Hírlap tudósítása.
„Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak” (Mt 5,7)
Kedves fiatalok!
Elértünk a Krakkóba vezető zarándokutunk utolsó szakaszához, ahol majd együtt ünnepeljük jövő év júliusában a XXXI. Ifjúsági Világnapot. Hosszú, elkötelezettséget igénylő utunkon Jézus szavai vezetnek bennünket, amelyeket a Hegyi beszédből idézünk. 2014-ben kezdtük meg ezt az utat, amikor az első boldogságról elmélkedtünk: „Boldogok a lélekben szegények, mert övék a mennyek országa” (Mt 5,3). 2015-re ezt a témát választottuk: „Boldogok a tiszta szívűek, mert meglátják az Istent” (Mt 5,8). Az előttünk álló esztendőben ezekből a szavakból merítünk ihletet: „Boldogok az irgalmasok, mert majd nekik is irgalmaznak” (Mt 5,7).

 <   1 ... 165 166 167 168 169 ... 230  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. július 21. vasárnap

Dániel és Daniella

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus és tanítványai betértek az egyik faluba. Egy Márta nevű asszony befogadta őt házába. Ennek nővére, Mária odaült az Úr lábához, és hallgatta szavait. Márta meg sürgött-forgott a sok házi...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
 • 2019.07.18.
  EGERSZALÓKI IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ ÉS LELKIGYAKORLAT 2019
 • 2019.07.19. 16:30
  XXVII. VÁCI VILÁGI VIGALOM
 • 2019.07.23.
  SZENT BRIGITTA SZERZETESNŐ, EURÓPA TÁRSVÉDŐSZENTJE
 • 2019.08.03. 9:00
  KAPCSOLATÉPÍTŐ TESTI-LELKI TRÉNINGNAP HÁZASPÁROKNAK
 • 2019.08.04.
  KÖZÖS IMA A PALÓCOK ÖSSZEFOGÁSÁÉRT ÉS FENNMARADÁSÁÉRT
 • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.