Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

A karácsony örömét, azt, hogy egészen közel jött hozzánk, emberekhez Isten, ünnepeljük és ezért adunk hálát – mondta Marton Zsolt váci megyéspüspök a karácsonyi szentmise elején, amelyet a váci székesegyházban mutatott be december 25-én.
KARÁCSONY VIGÍLIÁJÁRA ELKÉSZÜLT AZ IKON - BALÁZS ANDRÁS ATYA ADVENTI / KARÁCSONYI TÖRTÉNETE

 „Elhatároztam, hogy megfestem a Mindenek-felett uralkodó Pantokrátor alakját, még ha nem is látok belőle semmit a szívem mélyén” – ezzel a döntéssel kezdődött Balázs András atya adventi csodájának története, amikor Úrjézus arca egyszeriben eltűnt a lelke mélyéből. A lelki vívódásairól, a visszatérésről, az alkotás csodájáról szólnak e sorok, amelyek arra tanítanak, hogy a legrémisztőbb homály ellenére is győzedelmeskedik a Feltámadott világossága.
SZERETETLAKOMA A PINCÉBEN – KOVÁCS ZSOLT ATYA ADVENTI TÖRTÉNETE



A zsidó nép messiásvárásáról ír elmélkedése első felében Kovács Zsolt, a Váci Egyházmegye papja, aki jelenleg Rómában folytatja tanulmányait. Az akkori várakozás egész Izrael számára egy közösségi élmény volt, ezt a fajta messiásvárást örökölte a mi Egyházunk is, mint Új Izrael, amelyre évről évre megemlékezünk Megváltónk születésnapja előtt – írja Rómában kelt levelében az atya, majd feleleveníti az itthoni roráté szentmisék utáni szeretetlakomák hangulatát, fejlődését és emlékeztet minket arra: mi is a közösségi együttlét célja.
Naptár készült, a tavalyi évben a Váci Egyházmegye Könyvtára által meghirdetett, "Az Én Templomom" című pályázatra beérkezett alkotásokból.
FIGYELJÜNK A CSODÁRA - BÓGÁR ZSOLT ATYA ADVENTI TÖRTÉNETE

„Isten az Ő üzenetét a te életeden keresztül akarja közölni a világgal” – olvashatjuk Ferenc pápa Gaudete Et Exultate kezdetű buzdításában. Ezt a mély tartamú gondolatot választotta Bógár Zsolt káplán atya jelmondatául áldozópappá szentelésekor az elmúlt év júniusában. Azóta is ezt az üzenetet közli a világgal. Másfél éves papi életében sokszor tapasztalta az emberi gyarlóság, a szeretetlen viselkedés szülte nehézségeket, éppen ezért hív mindenkit gyógyulásra, mert azt vallja krisztusibbá válásra van meghívva és kiválasztva minden ember. Káplán atya küzdelmeiről, a csoda átéléséről és buzdító reményéről olvashatnak az alábbiakban.

 <   1 ... 170 171 172 173 174 ... 494  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 25. csütörtök

Márk

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk: „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek! Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.