Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

„Csak az az igazi pap, akinek a lelkek iránt és azok üdve iránt érzéke van, csak az, aki szeret gyóntatni, prédikálni, tanítani, az emberek lelkével bíbelődni, lehetőleg általánossá tenni a lelkipásztorkodás minél behatóbb és minél finomabb gyakorlatát.” - Prohászka Ottokár püspök pásztorlevelében írtakat idézte az ünnepen a papi hivatásról Gréczi-Zsoldos Miklós volt karancssági polgármester.
Október hónap minden évben a Boldogságos Szűzanya hónapja az Egyházban. Ilyenkor különösen figyelünk arra, hogy mennyei közbenjárónk segítségét kérjük. A szentmisék előtt közösségben imádkozzuk a szentolvasót Égi Édesanyánk közbenjárását kérve. Ennek segítségével végig elmélkedjük Szent Fiának, Jézusnak életét és életének misztériumait. Igyekszünk másokért és különösen a helyi egyházközösségért felajánlani imádságunkat.
Arra hív mindenkit az Eucharisztikus Kongresszusra készülve a NEK stábja, hogy olvassuk el „A Katolikus Egyház Katekizmusát” (KEK) a következő év során.

Az Eucharisztikus Kongresszus felhívását adjuk közre.
2020. október 2.
A korábbiaktól eltérően, a Katolikus Egyház az idei évben, Ferenc pápa rendelkezése értelmében, a péterfillér-gyűjtést október 4-én tartja a katolikus templomokban. A hívek a Szentatyának felajánlott támogatással segíthetik az Egyetemes Egyház sokféle igényét és a leginkább rászorulókat.
Új zenei beavató sorozatot indított a Credo Ház, melynek célja a kultúra és a művészet megismertetése a fiatal generáció körében.

 <   1 ... 177 178 179 180 181 ... 490  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 29. péntek

Auguszta

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Ettől fogva Pilátus azon volt, hogy szabadon bocsássa Jézust. A zsidók azonban ezt kiáltozták: „Ha szabadon bocsátod, nem vagy a császár barátja. Mert mindaz, aki királlyá teszi magát, ellene szegül a császárnak.” E...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.