Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Augusztusban tartották a szentlőrinckátai Szent Lőrinc templom búcsúját. Az ünnepi szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be Lengyel Zsolt nagykátai kerületi esperes koncelebrálásával. A szentmisét követően a főpásztor megáldotta a plébánia felújított tetőszerkezetét.
A szentlőrinckátai egyházközség tagjainak írását adjuk közzé a templombúcsú ünnepéről.

 
Szentatyánk, Ferenc Pápa a mai napon elfogadta Exc. és Ft. Dr. Jakubinyi György nyugalmazott gyulafehérvári érsek lemondását az Örmény Kormányzóságról és kinevezte Exc. és Ft. Dr. Kovács Gergely gyulafehérvári érseket Örmény Apostoli Kormányzóvá ad nutum Sanctae Sedis.
2020. augusztus utolsó vasárnapján az idén is megtartották a nagyon látványos termény-betakarítási hálaadó ünnepet Érsekvadkerten, szentmisével és a hagyományos körmenettel. A szép palóc népviselet és a termények szemet gyönyörködtető elrendezése, a szentmisét követő körmenetre sokakat vonzott. A szentmisét az új plébános, Máthé György atya mutatta be, aki szentbeszédében a tudásról, az igazságról, a kérésről és a hálaadásról elmélkedett.
A váci székesegyházban 2020. augusztus 30-ra tervezett Veni Sancte szentmise a vírusfertőzés okozta veszélyhelyzet miatt elmaradt. Marton Zsolt váci megyéspüspök homíliáját, amely a tanévnyitó ünnepi Veni Sancte szentmisén hangzott volna el, itt közöljük.
Találkozóval és ünnepi szentmisével kezdték a tanévet a Váci Egyházmegye hitoktatói augusztus utolsó hetében. A szentmiseáldozatot Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be, aki minden jelenlévőnek személyre szóló áldással adta át az új tanévre szóló megbízólevelet, a missio canonicát, azzal az üzenettel, hogy hitoktatói szolgálatuk kánoni küldetést jelent.

 <   1 ... 188 189 190 191 192 ... 494  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 25. csütörtök

Márk

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus hangos szóval hirdette: Aki bennem hisz, nem énbennem hisz, hanem abban, aki küldött engem. Aki engem lát, azt látja, aki küldött engem. Én világosságul jöttem e világra, hogy aki bennem hisz, ne maradjon...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.