Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Május 15-én, pénteken a lengyel katolikus püspöki konferencia közzétette XVI. Benedek nyugalmazott pápának a lengyel egyházhoz intézett levelét, melyet közvetlen Elődje születésének a centenáriumára küldött.
Marton Zsolt váci megyéspüspök május tizedikei videó üzenetében, mint a papnevelésért felelős országos referenspüspök minden kispaphoz szólt bátorító szavaival.

Elmondta, hogy az országban minden szeminárium a vészhelyzetet jól kezelve döntött az ifjak hollétéről (szemináriumi, vagy otthoni tartózkodásukról), az oktatást pedig online módon oldották meg az intézmények rektorai.
A Váci Egyházmegyében 2020. május 18. hétfőtől a hívek jelenlétével lesznek megtartva a hétköznapi és a vasárnapi szentmisék. Kérjük az időseket és a betegeket, akik veszélyeztetve érzik magukat, vagy hozzátartozói között van, veszélyeztetett, saját és mások érdekében fontolják meg a misén való személyes részvételt. Ahol van rá lehetőség folytatódik a szentmisék online közvetítése. A többiek számára a vasárnapi szentmisén való részvétel ismét kötelező, az erre vonatkozó korábbi felmentés megszűnik.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) értesült arról, hogy 2020. május 18-tól olyan járványügyi szabályok lépnek életbe, amelyek következében országosan megszűnnek a kijárási korlátozások.
2020. május 15.
A Váci Egyházmegyében 2020. május 18. hétfőtől kezdve hétköznapi és vasárnapi szentmisék tarthatók hívek jelenlétével.

Az átmeneti időszak alatt a misék visszaállításának az ütemezése a felelős lelkipásztorokra van bízva.

 <   1 ... 196 197 198 199 200 ... 489  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 28. csütörtök

Gedeon és Johanna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Húsvét ünnepe előtt történt. Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor ebből a világból vissza kell térnie az Atyához. Mivel szerette övéit, akik a világban voltak, még egy végső jelét adta szeretetének. Vacsora...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.