Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

"Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek" - olvashatjuk Máté Evangéliumában és a Váci Egyházmegyei Karitász minden munkatársa e gondolat szerint él és segít másokon. De a segítőknek is szükségük van a lelki táplálékra, a feltöltődésre, hogy tovább vigyék Krisztus szeretetét, ezért Antiochiai Szent Ignác ünnepnapján, október 17-én a vezetők online lelki napot szerveztek, az egyházmegyei karitász csoportoknak, akik a járványhelyzet miatt otthonaikból tudtak bekapcsolódni a programba.
A Polgári Magyarországért Alapítvány által adományozott „Fiatalok a Polgári Magyarországért” Díjat október elsején, az idősek világnapján adták át az Alapítvány székházában. Az elismerést Kraszulyák Zalán, a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének önkéntese; Lévay Petra, a Végtaghiányos Gyermekekért Alapítvány elnöke; a Nyilas Misi Alapítvány; valamint a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség vehette át. Az elismeréseket Balog Zoltán református lelkész, volt miniszter, valamint Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke adta át.
„Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népet!” – mondta Jézus tanítványainak. E felhívást követik a világ számos országában tevékenykedő misszionáriusok, akiknek célja Krisztus tanításának továbbadása az egész földkerekségen.
„Te vagy az Út, az Igazság, Te vagy az Élet! Hozzád megyek, áldom Neved, általad élek.” Sillye Jenő dalából kölcsönözte interjúkönyv-sorozata befejező részének címét Beer Miklós. A Hozzád megyek című kötet október 15-től az Új Ember boltjaiban is kapható.
A Nyolc Boldogság Közösség, a Test Teo és az Országos Lelkipásztori Intézet közösen "Tiszta szerelem imaest" címmel szervez 2020. október 21-én, szerdán 20.00 órától - 21.15-ig imaalkalmat.

 <    1 2 3 4 ... 315  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. október 24. szombat

Salamon

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így szólt a sokasághoz: Ha látjátok, hogy nyugaton felhő támad, mindjárt mondjátok: „Eső jön!”, és úgy is történik. Ha déli szél fúj, azt mondjátok: „Hőség lesz!”,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.