Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Marton Zsolt váci megyéspüspök rendelkezése értelmében a 65 évnél fiatalabbak számára - amennyiben a rendelkezésben meghatározott liturgikus feltételeknek eleget tesznek (részt vettek a közvetített szentmisén vagy elimádkozták a napi szentírási szakaszokat) hétköznaponként 8 órától valamint vasárnaponként 10 órától - az Alsóvárosi Plébánia  biztosítja a szentáldozás lehetőségét a Váci Székesegyházban.
Aki sokat aggodalmaskodik mostanában, olvassa el ezt az interjút. Beer Miklós át fogja hangolni. Ő ugyanis úgy optimista, hogy közben nem tagadja le a bajokat. Csak közben arra koncentrál, ami reményt ad, és főleg arra a reményre, amely mindannyiunk számára élő.
Húsvét negyedik vasárnapján, amelyet jó pásztor vasárnapnak is neveznek Marton Zsolt váci megyéspüspök szentmisét mutatott be Paszternák Tamás püspöki titkár koncelebrálásával a váci Püspöki Palota kápolnájában. A szentmisét az édesanyákért, a megszentelt életet élőkért - akik Isten szolgálatára adták oda magukat - és minden hivatásért ajánlotta fel a megyéspüspök és egyben kérte a híveket, hogy mindezen szándékért imádkozzanak.
Huszonhét év után először nem rendezhették meg Esztergomban a hagyományos Mindszenty-zarándoklatot a hercegprímás május 6-i halálának évfordulójához kapcsolódva. A járvány okozta veszélyhelyzet miatt Erdő Péter május 2-án szűk körben mutatott be engesztelő szentmisét mártírsorsú elődjéért, nem is Esztergomban, hanem Budapesten, a Szent István-bazilikában.
A MKPK 2020. május 1-i közlemény alapján a Váci Egyházmegyében 2020. május 4. hétfőtől a következő rendelkezések lépnek érvénybe.

 <   1 ... 204 205 206 207 208 ... 495  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 27. szombat

Zita

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Az utolsó vacsorán Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ha ismernétek engem, Atyámat is ismernétek. De mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok.” Fülöp megjegyezte: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és ez...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.