Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Szeptember 10-én debütált a váci Credo-házban az az előadássorozat, melyben Pálos Frigyes atya mutatja be a hallgatóknak érdekes történetekkel és adatokkal az Egyházmegyei Múzeumot.
A Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség szervezésében minden évben 3 tábor kerül megrendezésre. A legkorábban (június vége) az ún. Nagytábor, ami a 18 év feletti korosztályt célozza meg. A résztvevők között jelentős a családos felnőttek részvétele, akik kisgyermekeiket is magukkal hozzák. Ők a tábor programjával párhuzamosan gyerekfoglalkozásokon vehetnek részt. Időben a második (július eleje) a Kistábor, ami 3-8. osztályig várja a gyerekeket illetve fiatalokat. Ennek a tábornak 18 év után (létrejötte óta, mert kezdetben csak Ifi-táborok voltak) első ízben, új vezetői lettek az idén: Blazsek Beáta és Dinnyés Patrik – Táborvezető kapitányok :-). Az utolsó táborra július végén kerül sor, ami az Ifjúsági tábor nevet viseli. Ebbe a táborba a 14-25 éves kor közötti fiatalok jelentkezését várjuk. A következőkben az idei Kistábort foglaljuk össze:
Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy Dr. Szegedi László püspöki tanácsos, tápiósülyi plébános két hittankönyve is szerepel a választható hittankönyvek listáján:

I. osztályosoknak: A Mennyei Atya vigyáz ránk (kód: DS-001)
V. osztályosoknak: A Sínai Szövetség (kód: DS-006)
24 órás szentségimádásba kezdtek augusztus 29-én du. 4 órakor Balassagyarmaton, a Dr. Kenessey Albert Kórház kápolnájában. A Szita Tamásné klinikai lelkigondozó által kezdeményezett adorációt megnyitó szentmisét Faragó Artúr egyházmegyei kórházlelkész mutatta be, Timár Mihály szalézi atyával és Csák András balassagyarmati káplánnal.
Nem az összecsapás, a konfliktus kultúrája az, amely a népek körében és a népek között az együttélést építi, hanem a találkozás, a párbeszéd kultúrája: ez a béke egyetlen útja - hangsúlyozta Ferenc pápa a vasárnapi Úrangyala előtti beszédében. A Szentatya ezúttal nem a nap evangéliumát, hanem az aktuálpolitika súlyos kérdéseit elemezte, és felszólította a szíriai konfliktusban érintetteket: tegyék le a fegyvert és hagyják, hogy a béke iránti vágy vezesse őket. Elhatároztam - jelentette ki a pápa - hogy szeptember 7-ére, Mária, a Béke Királynője születésnapjának vigíliájára az egész Egyház számára böjt- és imanapot hirdetek meg Szíria, a Közel-Kelet és az egész világ békéjéért.

 <   1 ... 208 209 210 211 212 ... 230  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. július 21. vasárnap

Dániel és Daniella

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus és tanítványai betértek az egyik faluba. Egy Márta nevű asszony befogadta őt házába. Ennek nővére, Mária odaült az Úr lábához, és hallgatta szavait. Márta meg sürgött-forgott a sok házi...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
 • 2019.07.18.
  EGERSZALÓKI IFJÚSÁGI TALÁLKOZÓ ÉS LELKIGYAKORLAT 2019
 • 2019.07.19. 16:30
  XXVII. VÁCI VILÁGI VIGALOM
 • 2019.07.23.
  SZENT BRIGITTA SZERZETESNŐ, EURÓPA TÁRSVÉDŐSZENTJE
 • 2019.08.03. 9:00
  KAPCSOLATÉPÍTŐ TESTI-LELKI TRÉNINGNAP HÁZASPÁROKNAK
 • 2019.08.04.
  KÖZÖS IMA A PALÓCOK ÖSSZEFOGÁSÁÉRT ÉS FENNMARADÁSÁÉRT
 • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.