Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Az alábbiakban a Magyar Kuríron megjelent Fehérváry Jákó bencés szerzetes, teológus írását olvashatják a házszentelés hagyományáról.
Vízkereszt ünnepén (görögül – epifánia, megjelenés), január 6-án szentmisét mutatott be Marton Zsolt megyéspüspök a váci Székesegyházban. „Vízkereszt emlékeztet minket arra, hogy Jézus Krisztusban Isten emberé lett, megmutatta magát és elhozta nekünk az üdvösséget.
Befejeződnek a felsőgödi katolikus templom sípos orgonájának üzembehelyezési munkálatai. A két hangszerjavító mesterrel, Kurucz Róberttel és Rieth Józseffel a Gödi Körkép munkatársa, Vida-Szabó Emese beszélgetett.
2019 utolsó estéjén, Szent Szilveszter ünnepnapján szentmisét mutatott be Dr. Varga Lajos váci segédpüspök, aki hálát adott az elmúlt esztendőért és kérte az Úristen áldását az elkövetkezőre.
„Áldjon meg az Úr és oltalmazzon! Ragyogtassa rád arcát az Úr, s legyen hozzád jóságos! Fordítsa feléd arcát az Úr, és szerezzen neked üdvösséget!”

Szűz Mária, Isten Anyja ünnepén, a 2020-as év első napján Marton Zsolt váci megyéspüspök szentmisét celebrált a váci Székesegyházban.

 <   1 ... 228 229 230 231 232 ... 493  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 23. kedd

Béla

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben a templomszentelés ünnepét ülték Jeruzsálemben. Tél volt. Jézus éppen a templomban járt, Salamon oszlopcsarnokában. A zsidók körülvették őt, és megkérdezték: „Meddig tartasz még...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.