Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Idén a huszadik alkalommal rendezték meg, ITT – Imádság, Tanulás, Találkozás címmel, a magyarországi állandó diakónusok, házastársaik, a diakonátusra készülők és az iránt érdeklődők lelki és tanulmányi összejövetelét a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban, október 8–10-én. Az idei tanulmányi napokon rekordszámú, több mint kilencven diakónus, növendék, érdeklődő és házastárs gyűlt össze.
Október 5-én, hétfőn a Szentatya beszédével vette kezdetét az előző nap szentmisével megnyitott püspöki szinódus 14. rendes közgyűlésének ülésszaka. Alább a pápa megnyitó beszédét olvashatják, amelyet a Vatikáni Sajtóközpont tett közzé.
2015. szeptember 29.
„Nem vagyunk egyedül az Univer­zumban!” Istent tagadó embertestvé­reinknek ez az egyik alaptézise – hogy ne mondjam: vesszőparipája. Abbéli igyekezetüket, hogy az embert tegyék meg a Világmindenség urának, csak abbéli igyekezetük múlja felül, hogy mégse az ember üljön egyedül a trónon. Sőt! az ezirányú víziókban az idegenek legtöbbször intelligenseb­bek, mint mi; erősebbek, fejlettebbek. Alakjuk­ról megoszlanak a vélemé­nyek a sci-fi magazinok és az evolu­cionista tanulmányok lapjain, de azt axió­maként kezelik, hogy: vannak.
Hatvanban a zuhogó eső sem tántorította el a helybélieket, hogy szombaton megtartsák az újjáépített Zagyva-híd hivatalos hídavató és névadó ünnepségét. Igaz, már jó ideje birtokba vették a helybéliek és az átutazók a hidat, de most jött el a hivatalos ceremónia ideje. A hidat a város nagy szülöttéről, Boldog Meszlényi Zoltán vértanú püspökről nevezték el, aki 59 évesen, 1951. március 4-én, a Rákosi-éra hírhedt kistarcsai internálótáborában adta életét Krisztusért és a rábízottakért.
2015. szeptember 24-én, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház kápolnájában 24 órás szentségimádásra jöttek össze a kórház betegei és dolgozói, immár második alkalommal. Az alkalom kezdő szentmiséjét Dr. Faragó Artúr, a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálatának vezetője, Csák András, balassagyarmati káplán és Horváth József, dejtári plébános mutatta be.

 <   1 ... 242 243 244 245 246 ... 300  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. július 9. csütörtök

Lukrécia

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus e szavakkal küldte a nép közé apostolait: „Menjetek, és hirdessétek, hogy közel van a mennyek országa! Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, és űzzetek ki ördögöket!...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.