Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Szeptember 1-je számunkra, akik a Föld északi féltekéjén élünk – még ha már nem is vagyunk diákok – egy új időszak kezdetét jelenti. A Veresegyházi Katolikus Gimnázium közössége számára idén különösen is, hiszen birtokba vehették az iskola új épületét, amit tanévnyitó szentmise és ünnepség keretében adtak át, illetve áldott meg Marton Zsolt váci megyéspüspök.
2019. szeptember 3.
2019. szeptember 1-én 10 órakor főtisztelendő Bokros Levente mesterkanonok, Csömör plébánosa ünnepi Veni Sancte szentmisét celebrált.
A veszprémi Szent Mihály-bazilikában augusztus 31-én beiktatták érseki hivatalába Udvardy György korábbi pécsi megyéspüspököt, akit Ferenc pápa július 12-én nevezett ki a Veszprémi Főegyházmegye érsekévé a 75. életévét betöltött Márfi Gyula utódjául. Udvardy György emellett – utódja beiktatásáig – továbbra is vezeti a Pécsi Egyházmegyét, immár apostoli kormányzóként.
2019 augusztusában a Váci Egyházmegye kispapjai nyári tábor keretében voltak együtt. Az alábbiakban a közös program hagyományának történetéről és az idei tábor élményeiről olvashatnak. Babinszki Tamás esztergomi szeminarista írását közöljük:
Második alkalommal tartották meg a Váci Egyházmegye területén lévő nevelési-oktatási intézmények hitoktatóinak Veni Sancte tanévnyitó szentmiséjét Vácon. Az Egyházmegye hitoktatói augusztus utolsó péntekjén gyűltek össze a  székesegyházban, hogy szentmise keretében kérjék a Jóisten áldását munkájukra és átvegyék az új tanévre szóló megbízólevelüket („MISSIO CANONICA”). A szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be paptestvéreivel.

 <   1 ... 257 258 259 260 261 ... 495  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 26. péntek

Ervin

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: „Elmegyek, és helyet...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.