Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Nov. 14-én, pénteken ünnepli a váci Piarista Gimnázium rendalapítójának pártfogását alapításának 300. évfordulóján. Az ünnepi szentmise – amelyet Dr. Beer Miklós megyéspüspök celebrál - a Székesegyházban lesz 8:30-kor, az iskolai ünnepély a Madách Imre Művelődési Központban 10:30-kor. Szeretettel várjuk a paptestvéreket mindkét alkalomra.
Németh László pápai prelátus atya, a római Szent István Ház főigazgatója és alapítványának elnöke november 12-én meglátogatta a Pásztón 2013 szeptemberében megalapított magyar szentekről elnevezett általános iskolát és óvodát. A katolikus intézmény a „Magyar Szentek Hete” programsorozatára hívta meg László atyát, ami a katolikus iskola nevelési évének egyik kiemelkedő eseményévé vált.
2014. november 13. 10:30
November 13 és 15. között, csütörtöktől szombatig Máriabesnyőn a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban (2100 Gödöllő - Máriabesnyő, Kapucínusok tere 3) rendezik meg a 21. Családkongresszust, melynek idei mottójául Szent Ágoston mondását választották: „Semmi sem győzhet, csak az igazság, semmi sem boldogíthat, csak a szeretet”. November 13-án, csütörtökön 14.30 órakor kezdődik a megnyitó ünnepség, melyen köszöntőt mond Beer Miklós és Bíró László püspök, valamint Turai János a Lelkigyakorlatos Ház igazgatója.
Szent Cirill és Metód, a szlávok megtérítői és a szláv írásbeliség megteremtőinek évfordulója alkalmából, Szent Cirill és Metód Emlékéremmel tüntette ki dr. Beer Miklós váci megyéspüspököt Dr. Tibor Mikuš, a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat elnöke. Az érmet még tavaly, az alapítás évében ítélték oda a püspöknek, átadására azonban csak idén november 10-én, hétfőn került sor, a váci püspöki palota dísztermében. Beer Miklós mellett átvehette az emlékérmet Fördős Attila, Vác polgármestere, valamint Alt Gyula, a Váci Szlovák Önkormányzat elnöke is.
„Vác és a piaristák 300 éve” konferencia

Szeretettel hívunk minden érdeklődő diákot, szülőt, öregdiákot, barátot és minden váci polgárt a „Vác és a piaristák 300 éve” című tudományos konferenciára 2014. november 7-én a váci Piarista Gimnáziumba.

 <   1 ... 257 258 259 260 261 ... 302  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. augusztus 14. péntek

Marcell

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal a farizeusok próbára akarták tenni Jézust. Megkérdezték tőle: „Szabad-e a férfinak bármilyen okból elbocsátania a feleségét?” Jézus ezt felelte: „Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdetben férfinak...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.