Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Krisztusban Kedves Testvérek!

A mai evangéliumban Urunk elénk tárja a munkanélküliség kiszolgáltatott, reménytelen helyzetét. Egyre égetőbb problémája ez a jelenkori társadalmunknak is. Ez a világméretű nyomorúság különösképpen érinti Európában és elsősorban hazánkban a cigányságot. Ferenc pápánk sürgető felhívása egybecseng Jézus tanításával. Nem mi döntjük el, hogy ki méltó az irgalomra.
A cigányság nyomorúságos helyzetének megoldásában Egyházunknak sajátos felelőssége van.
– írta Himfy Ferenc plébános, a hívek kedves Feri bácsija 1999 húsvétján híveinek szánt nyílt levélben. Ez a mondata nagyon sok hívő lelkében még ma is visszacseng. Himfy Ferenc szeptember 17-én lett volna száz éves, ha itt a földön éri meg e napot. Rá emlékezve őt idézzük, és az emberek visszaemlékezéseiből gyűjtöttünk egy csokorra valót.
2014. szeptember 19.
A Gödöllői Szentháromság Templom közösségének vendégeiként 40 fős zarándokcsoport érkezett az idei Szent István napra a felcsíki testvéregyházközségből Csíkcsicsóból. A csicsói híveket Nagy József plébános úr, a „Pap bácsi” vezette. Örvendetes volt, hogy a csoport fele 20 év alatti fiatal volt.
A Szent Kereszt tiszteletére felszentelték a gödöllői görög katolikus templomot szeptember 13-án, szombaton. A délelőtt 10 órakor kezdődött szertartás kezdetekor Kocsis Fülöp hajdúdorogi megyéspüspök körbehordozta a templom körül a Szent Keresztből származó ereklyét, amit később az oltárban helyeztek el. A templom alapkövét 2011 novemberében tették le, majd 2013-ra készült el a szerkezetkész állapot, míg végül szeptember 13-án sor kerülhetett a felszentelésre. Az eseményről a Gödöllő hírportál, s a Facebookon többek között Schalkház Miklós adott hírt.
Új hitoktatási szabályzat lesz; Boldog Ceferino Intézet alakul; gyorssegély Iraknak; országos ima az üldözött keresztényekért. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szeptember 2. és 3. között megtartotta őszi rendes ülését.

 <   1 ... 268 269 270 271 272 ... 310  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. szeptember 28. hétfő

Vencel

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egyszer az a kérdés merült fel a tanítványok között, hogy ki a legnagyobb közülük. Mivel Jézus ismerte szívük gondolatait, odahívott egy gyermeket, maga mellé állította, és így szólt tanítványaihoz: Aki befogadja...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.