Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy Dr. Szegedi László püspöki tanácsos, tápiósülyi plébános két hittankönyve is szerepel a választható hittankönyvek listáján:

I. osztályosoknak: A Mennyei Atya vigyáz ránk (kód: DS-001)
V. osztályosoknak: A Sínai Szövetség (kód: DS-006)
24 órás szentségimádásba kezdtek augusztus 29-én du. 4 órakor Balassagyarmaton, a Dr. Kenessey Albert Kórház kápolnájában. A Szita Tamásné klinikai lelkigondozó által kezdeményezett adorációt megnyitó szentmisét Faragó Artúr egyházmegyei kórházlelkész mutatta be, Timár Mihály szalézi atyával és Csák András balassagyarmati káplánnal.
Nem az összecsapás, a konfliktus kultúrája az, amely a népek körében és a népek között az együttélést építi, hanem a találkozás, a párbeszéd kultúrája: ez a béke egyetlen útja - hangsúlyozta Ferenc pápa a vasárnapi Úrangyala előtti beszédében. A Szentatya ezúttal nem a nap evangéliumát, hanem az aktuálpolitika súlyos kérdéseit elemezte, és felszólította a szíriai konfliktusban érintetteket: tegyék le a fegyvert és hagyják, hogy a béke iránti vágy vezesse őket. Elhatároztam - jelentette ki a pápa - hogy szeptember 7-ére, Mária, a Béke Királynője születésnapjának vigíliájára az egész Egyház számára böjt- és imanapot hirdetek meg Szíria, a Közel-Kelet és az egész világ békéjéért.
2013. szeptember 2.
Ma megjött az ősz. Igaz ugyan hogy meteorológiailag már tegnap, elsején elkezdődött; az is igaz, hogy csillagászatilag majd csak huszonegyedikén fog; mégis: ezen a szélességen az ősz az első tanítási napon érkezik meg véglegesen és visszavonhatatlanul. Legyen az ember óvodás vagy nyugdíjas; diák, tanár vagy szülő – aki egyszer átél­te, többé nem felejti azt a reggelt.
Pietro Parolin érseket nevezte ki a Vatikáni Államtitkárság élére a Szentatya. Parolin érsek - aki jelenleg még venezuelai apostoli nunciusi hivatalában van - Tarcisio Bertone bíborost váltja, aki 2006-tól fogva töltötte be az államtitkári tisztséget.

 <   1 ... 281 282 283 284 285 ... 302  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. augusztus 14. péntek

Marcell

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal a farizeusok próbára akarták tenni Jézust. Megkérdezték tőle: „Szabad-e a férfinak bármilyen okból elbocsátania a feleségét?” Jézus ezt felelte: „Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdetben férfinak...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.