Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

A Magyar Katolikus Egyház az idei évben is segíti az adózók tájékozódását az 1%-os kampány során.
Idén is lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását, ezért szeretnénk felhívni figyelmét, hogy abban az esetben is külön rendelkezhet személyi jövedelemadója 1 %-ának felajánlásáról, ha ezt a lehetőséget választotta.
A FELTÁMADÁS REMÉNYÉBŐL FAKADJON AZ ÖNZETLENSÉG SZABADSÁGA - NE FÉLJETEK!

A keresztény emberek a keresztségben új életre kelve hiszik és remélik, hogy Krisztussal egyesülve elnyerik a feltámadás és az örök élet ajándékát.
Dr. Beer Miklós püspökkel ünnepelték a váciak és a Duna televízió közvetítésén keresztül az érdeklődők, Krisztus feltámadását. A keresztény emberek a keresztségben új életre kelve hiszik és remélik, hogy Krisztussal egyesülve elnyerik a feltámadás és az örök élet ajándékát.
A húsvéti vigília liturgiája a váci Székesegyház főbejárata előtt kezdődött, amelynek során Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök megszentelte a tűzet - az új tűz az ószövetséget követő újszövetséget jelképezi, amely Krisztusban következett be -, majd elindult a fénnyel és szétosztotta Krisztus világosságát a híveknek, akik a Húsvéti gyertyáról gyújtották meg saját gyertyáikat, így töltötte be Krisztus világossága a sötét templomot. Ez a fény az Evangélium örömhírének a világban való terjedését, a feltámadást és a megváltást jelképezi.
„Ő szeretett engem és feláldozta magát értem.”

Nagypéntek Jézus elítélésének, megkínzásának, halálának és temetésének napja, ilyenkor a templomokban igeliturgia van, mert ezen a napon emlékezünk arra, hogy maga az örök Főpap mutatta be véres áldozatát a kereszten. A szertartás csendes bevonulással kezdődött, majd a díszeitől megfosztott oltár előtt a püspök és a két diakónus arcra borultak.

 <   1 ... 282 283 284 285 286 ... 495  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 27. szombat

Zita

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: „Elmegyek, és helyet...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.