Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

„Szüntelenül kell imádkozni, és nem szabad belefáradni” (Szent Lukács) vallja a Keresztény Édesanyák Szent Mónika Közössége, melynek váci csoportja, fennállásának 20 éves jubileumát ünnepelte a Váci-Hétkápolna kegytemplomban. A szentmisét Dr. Varga Lajos váci segédpüspök celebrálta Kovács József vác-alsóvárosi kisegítő lelkész koncelebrálásával.
Salföld, Nagyvázsony, Miskolc-Szentlélek, Martonyi, Gönc, Budaszentlőrinc, Pécs-Jakabhegy, Kesztölc-Klastrompuszta, Pilisszentlélek, Kurityán: a nevek egy-egy középkori pálos kolostorromot rejtenek. A pálos múlt tíz kihagyhatatlan emléke közé tartozik a Márianosztra-Kóspallag közelében lévő Toronyalja is.
A Vác-Hétkápolna Mária kegytemplom üvegablakai restaurálásának I. üteme az EGYH-KCP-19-1161. pályázat keretében valósult meg. Ennek köszönhetően, a közelmúltban jelentős önrész felhasználásával megújultak a kegytemplom üvegablakai.
2020. június 20-án, szombaton délelőtt 10.00 órakor szentmise keretében a váci székesegyházban Marton Zsolt váci megyéspüspök Hugyecz Balázst áldozópappá, Fazakas Zsoltot diakónussá szentelte. A misét az EWTN-BonumTv valamint a Váci Egyházmegye Facebook- és YouTube csatornája élőben közvetítette.
Az alsóvárosi Egyházközség „Kereszt az én képzeletvilágomban” című pályázatára beérkezett több mint száz darab alkotás értékelése lezáródott.

Két korcsoportban 3-3 helyezett, illetve 4 különdíjas munka került kiválasztásra a felkért szakmai zsűri döntése alapján.

A díjazottak értesítést kapnak elért eredményükről.

 <    1 2 3 4 5 ... 302  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. augusztus 14. péntek

Marcell

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal a farizeusok próbára akarták tenni Jézust. Megkérdezték tőle: „Szabad-e a férfinak bármilyen okból elbocsátania a feleségét?” Jézus ezt felelte: „Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdetben férfinak...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.