Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

A kezdeményezés a 72 óra kompromisszum nélkül akcióval összhangban összefogásra hívja a fiatalokat, hogy együtt tegyenek másokért, a környezetünkért.
Megkezdődött a 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes ifjúsági akció, amire idén több mint 5000 fiatal jelentkezett kb. 200 projekttel. Az eseményt már tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával.
Két éve immár annak, hogy a fóti Szeplőtelen Fogantatás templom orgonájának felújítását elkezdték. A munkálatok nyár végén befejeződtek, így szeptember 27-én ünnepi szentmise keretében adták át és áldották meg a hangszert.
Az idén nyáron a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Központi Papnevelő Intézet prefektusi feladatkörének ellátását dr. Lovassy Attilára, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tudományos rektorhelyettesére bízta. Vallja, ha hiteles lelkipásztorok képzésére törekszik az egyház, és nem a papok számának növelésére, az hosszú távon a papi hivatások (és az elkötelezett hívők) számának emelkedését is magával hozhatja. Hogyan alakult át élete és mélyült el hite, miért jelentkezett papnak – erről és jelenlegi, jövőbeni feladatairól beszélt a prefektus.
„Csak az az igazi pap, akinek a lelkek iránt és azok üdve iránt érzéke van, csak az, aki szeret gyóntatni, prédikálni, tanítani, az emberek lelkével bíbelődni, lehetőleg általánossá tenni a lelkipásztorkodás minél behatóbb és minél finomabb gyakorlatát.” - Prohászka Ottokár püspök pásztorlevelében írtakat idézte az ünnepen a papi hivatásról Gréczi-Zsoldos Miklós volt karancssági polgármester.

 <    1 2 3 4 5 ... 315  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. október 23. péntek

Gyöngyi

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így szólt a sokasághoz: Ha látjátok, hogy nyugaton felhő támad, mindjárt mondjátok: „Eső jön!”, és úgy is történik. Ha déli szél fúj, azt mondjátok: „Hőség lesz!”,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.