Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

Pappá szentelésének 60. évfordulóját ünnepelte Dr. Szegedi László atya, tápiósülyi plébános, november 30-án. A gyémántmisén az ünnepelttel Marton Zsolt váci megyéspüspök, Varga Lajos váci segédpüspök, több paptestvér, Czerván György térségi képviselő, Horinka László polgármester, a képviselő-testület tagjai, Sülysáp város és a környező települések lakosai vettek részt.
Az irgalmasság tetteivel bezárjuk a pokol kapuját és megnyitjuk a mennyországét” (Bosco Szent János)
A Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálat Intézményfenntartó Központ és a fenntartásában lévő szociális és gyermekvédelmi intézmények vezetői bemutatkoztak új megyéspüspöküknek Marton Zsoltnak. A találkozó alkalmával a váci megyéspüspök megáldotta a Vác, Báthori Miklós u. 4. szám alatt lévő kibővített épületet.
Már hagyományosnak mondható sok plébánián, hogy a hívek közös koszorúkészítéssel készülnek az Adventre. Így történt ez Máriabesnyőn is, ahol a kolostor ebédlőjében gyűlt össze a közösség apraja-nagyja november 30-án, szombaton délután.
A hagyományos év végi hangverseny mindig az esztendő koronája a váci székesegyház Szent Cecília Kórusa, és immár nyolc éve a Váci Székesegyházi Kórusiskola különböző korosztályú énekkarai életében. Rendre különösen gazdag programmal örvendeztetik meg a hallgatóságot. Az idén is így volt ez az egyházi évet záró Krisztus király ünnepén tartott  szentmisét követő nagyszabású zenei eseményen.
December 1-én, advent első vasárnapján szentmisét mutatott be Marton Zsolt váci megyéspüspök a ludányhalászi Szent András apostol plébániatemplomban.
A Szentmise elején a főpásztort Dr. Mike Róbert címzetes kanonok plébános és Kovács Imre polgármester, világi elnök köszöntötte.

 <    1 2 3 4 5 ... 259  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. december 15. vasárnap

Valér

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Amikor a börtönben raboskodó János Jézus tetteiről hallott, elküldte hozzá tanítványait, hogy kérdezzék meg tőle: „Te vagy-e az, akinek el kell jönnie, vagy valaki mást várjunk?” Jézus így...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.