Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK » általános »

„Uram, adj éleslátást a dolgok észlelésére…” (Aquinói Szent Tamás)

A Váci Egyházmegye Keresztény Vállalkozóinak I. Találkozóját a váci Püspöki Palota dísztermében, 2018. november 13-án rendezte meg az ÉrMe Hálózat. A rendezvény házigazdája: Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök volt. A találkozó fő céljának azt tűzték ki, hogy a résztvevő keresztény vállalkozók felvegyék egymással a személyes kapcsolatot, közösen gondolkodjanak keresztény lelkülettel, az előadások pedig képet és iránymutatást adjanak a vállalkozás „nem csak profitorientált” céljairól.
Idén október 12-13-án került sor a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán a genius loci műhely konferenciára és pedagógiai szakmódszertani továbbképzésre.
A cím és a témaválasztás az idén ötven éve elhunyt Hamvas Béla gondolataira utal, aki „Az öt géniusz” című munkájában élesen elkülönítette egymástól a tereket, mint mérhető, geometriai, földrajzi illetve építészeti morfológiát és a hely szellemét, mely művészi kvalitás: „A tér mindig geometriai ábra. A hely mindig festmény és rajz, és nincs belőle több mint az az egy.” És persze irodalom, költészet és próza.
2018. november 14.
Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató, egyetemi tanár tartott előadást, november 13-án a Credo házban.

Az est témája az okoseszközökről szólt. Hogyan befolyásolja a fiatalok fejlődési képességeit? Hogyan válhat valaki függővé? Ezekre és más hasonló kérdésekre kereste a teltházas közönség a válaszokat.
2018. november 13.
„A szeretetünk gazdagsága legyen a mi legdrágább kincsünk, és legnagyobb örökségünk.”

Hollókő - Magyarország egyetlen olyan faluja, amely szerepel az UNESCO világörökség listáján - fatornyos kis templomában, amely Tours-i Szent Márton püspökről kapta a nevét, templombúcsút tartottak Szent Márton ünnepén, november 11-én. A hálaadó szentmisét Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök mutatta be Urus Attila plébánossal.

 <   1 ... 313 314 315 316 317 ... 494  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 25. csütörtök

Márk

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk: „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek! Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.